Jēkabpilī nogalinātās sievietes bērniem un mātei izmaksās 50 000 eiro kompensāciju katram

Valdība plāno Jēkabpilī nogalinātās sievietes bērniem un mātei kopumā izmaksāt 150 000 eiro kompensāciju.
1983. gadā dzimusī sieviete tika nogalināta sava bērna un mātes acu priekšā. 
Attēlam ir ilustratīva nozīme.

FOTO: Shutterstock.com

1983. gadā dzimusī sieviete tika nogalināta sava bērna un mātes acu priekšā. Attēlam ir ilustratīva nozīme.

Rīkojumu projektu, ar kuru plānots Jēkabpilī nogalinātās sievietes bērniem un viņas mātei izmaksāt 50 000 eiro kompensāciju katram, Tieslietu ministrija ir iesniegusi valdībā.

Plānots, ka līdzekļi tiks piešķirti no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem un izmaksātā kompensācija netiks aplikta ar iedzīvotāju ienākuma nodokli. Pašlaik dokuments iesniegts saskaņošanai Finanšu ministrijā.

Jau rakstīts, ka Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs nosūtījis vēstuli Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam ar aicinājumu Ministru kabinetam piešķirt vienreizējas kompensācijas vismaz 50 000 eiro apmērā Jēkabpils pusē nogalinātās sievietes nepilngadīgajiem bērniem.

1983. gadā dzimusī sieviete Jēkabpils novadā tika nogalināta sava bērna un mātes acu priekšā. Slepkavību pastrādāja viņas bijušais vīrs Leons Rusiņš, kurš mēnešiem ilgi sievietei draudēja un viņu vajāja, par to regulāri tika ziņots policijai, bet sieviete pasargāta netika. Rusiņam bija 19 kriminālprocesi, no kuriem 18 – par to, ka viņš nepilda lēmumu par aizsardzību pret vardarbību.

Reklāma
Reklāma

Rusiņu pēc slepkavības policijai nav izdevies aizturēt, bet vienlaikus nav izslēgts, ka viņš izdarījis pašnāvību.

Abu nepilngadīgo bērnu vecmāmiņai pēc pārciestā radušās smagas veselības problēmas, arī bērniem ir emocionāli ļoti grūti, ziņo portāls lsm.lv. Jēkabpils novada Sociālā dienesta sociālā darbiniece Inita Gādmane skaidroja, ka ģimenei tiek sniegts visa veida atbalsts.

Saistītie raksti