Raidījums: policija nenovērš slepkavību, kas sekojusi pēc mēnešiem ilgas vajāšanas un regulāras ziņošanas kārtības sargiem

Kārtības sargiem nav izdevies no slepkavības pasargāt sievieti, kura kopā ar tuviniekiem ilgstoši ziņojusi par bijušā dzīvesbiedra intensīvu vajāšanu un terorizēšanu, tostarp panākot aizliegumu viņai tuvoties, kas ignorēts, otrdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".
Aizvadītās nedēļas svētdiena sievietei diemžēl bija liktenīga - vīrietis uzbrucis un sadūris viņu sievietes bērna un mammas priekšā.

FOTO: Shutterstock.com

Aizvadītās nedēļas svētdiena sievietei diemžēl bija liktenīga - vīrietis uzbrucis un sadūris viņu sievietes bērna un mammas priekšā.

Par Jēkabpils novadā pastrādātu bijušās dzīvesbiedres slepkavību Valsts policija jau divas diennaktis dzen pēdas 53 gadus vecam Leonam Rusiņam. Sievieti Rusiņš vajājis un terorizējis ilgstoši - vairāk nekā gadu. Sieviete izmisīgi centusies saraut attiecības ar vīrieti, taču terors turpinājās - saņemti simti zvanu un īsziņu, dedzinātas arī durvis. Varmāka nav vēlējies attiecību izbeigšanu.

 

 

Raidījumam nelaiķes kolēģe atklāja, ka gan pati sieviete, gan viņas tuvinieki, kaimiņi un kolēģi vairākkārt un ilgstoši vērsās policijā, kas sākotnēji esot piemērojusi vīrietim sodu par sīko huligānismu 250 eiro apmērā. Tas vīrieti īpaši nesatrauca, un terors turpinājās, sākušies arī draudi. Rusiņš vajāja arī nelaiķes kolēģes, kuras patlaban baidās atstāt dzīvesvietas bažās par savu drošību.

 

Nogalinātās darba vietā apstiprināja, ka Rusiņš terorizējis un paralizējis iestādes darbu vismaz pusgadu. "Pēdējo sešu mēnešu laikā no konkrētās personas tika saņemti neskaitāmi rupji zvani, īsziņas un e-pasti ar dažādiem draudiem. Reizēm tie bija 1000 zvani dienā," atklāja iestādes pārstāve Ilze Arāja.

 

Noslepkavotās sievietes kolēģe raidījumam stāstīja, ka "pēdējā nedēļā sāka draudēt: es atbraukšu, jums visām būs beigas." Pēdējās ziņas bija - šī sieviete bija frizētavā. Viņš viņu izsekoja un teica, ko pucējas, ka melnais maiss viņu gaida," atkāja kolēģe.

 

Aizvadītās nedēļas svētdienā draudi īstenoti - vīrietis uzbrucis sievietei un sadūris viņu sievietes bērna un mammas priekšā. Pēc slepkavības vīrietis bēdzis ar auto, bet aizturēt viņu nesanāca. Jēkabpils bāriņtiesas vadītāja LTV apliecināja, ka nogalinātās sievietes bērns ir drošībā, bet plašākus komentārus nesniedza.

 

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Lauris Arājs raidījumam skaidroja, ka praktiski visā valstī tika ieviesti pasākumi, ņemot vērā nozieguma saturu, raksturu un personu, atzīstot, ka tas nevainagojās ar panākumiem.

Reklāma
Reklāma

Nu jau nogalinātā sieviete pirms tam izmantoja visas likumā noteiktās tiesības. Panāca tiesas liegumu viņai tuvoties, taču vīrietis visu pārkāpa un atkal bija izsludināts meklēšanā.

 

Arājs norādīja, ka vīrietim bija uzdots apmeklēt speciālu programmu vardarbības mazināšanai, kuru viņš neapmeklēja. Par to arī bija uzsākts process.

Vīrietis izsludināts arī starptautiskā meklēšanā. Policija aicina ikvienu ziņot par viņa atrašanās vietu un nekādā gadījumā netuvoties. Pastāv versija, ka viņš pametis Latviju vai izdarījis pašnāvību.

 

Jauns.lv jau ziņoja, ka Valsts policijas plaši meklētais Leons Rusiņš tiek turēts aizdomās par sievietes slepkavību Jēkabpilī.

 

Nedēļas nogalē policija izplatītajā paziņojumā medijiem norādīja, ka Austrumzemgales iecirknis aizdomās par smaga noziedzīga nodarījuma izdarīšanu meklē 1970.gadā dzimušo Leonu Rusiņu. Persona var būt bīstama.

 

Policija aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un netuvoties vīrietim, kā arī pašiem neiesaistīties meklēšanā, bet, ja ir zināma vīrieša iespējamā atrašanās vieta, nekavējoties zvanīt Valsts policijai pa tālruņa numuru 67006736 vai 110.

 

Saistītie raksti