Aicina nepeldēties Dienvidkurzemes novada Medzes pagasta un Liepājas pludmalēs

Svētdienas pievakarē Liepājā sabrukusi notekūdeņu attīrīšanas iekārtu pirmsattīrīšanas rezervuāra siena, radot daļas no attīrīšanas ūdeņiem noplūdi jūrā.
Pēc Valsts vides dienesta (VVD) ekspertu sākotnējām aplēsēm, Liepājas notekūdeņu attīrīšanas iekārtu avārijas rezultātā vidē noplūduši aptuveni 1250 kubikmetri neattīrītu notekūdeņu.

FOTO: Publicitātes foto

Pēc Valsts vides dienesta (VVD) ekspertu sākotnējām aplēsēm, Liepājas notekūdeņu attīrīšanas iekārtu avārijas rezultātā vidē noplūduši aptuveni 1250 kubikmetri neattīrītu notekūdeņu.

Saistībā ar svētdienas pievakarē notikušo ārkārtas situāciju, sabrūkot Liepājas notekūdeņu attīrīšanas iekārtu pirmsattīrīšanas rezervuāra sienai, daļa no attīrīšanas ūdeņiem ietek jūrā, savā “Facebook” kontā ziņo Dienvidkurzemes novada pašvaldība. 

Notikuma vietā ieradušies būveksperti, un operatīvi tiek meklēti tehniskie risinājumi iespējami ātrai konstrukciju atjaunošanai. Klātienē ieradušies arī Valsts vides dienesta pārstāvji, lai kopā ar ekspertiem apzinātu esošo situāciju un iespējamos apdraudējumus videi. Inspektori veic teritorijas apsekošanu un filmēšanu ar dronu jūrā. 

Atbildīgie dienesti ir sākuši ūdens paraugu monitoringu, lai sekotu līdzi ūdens kvalitātei.

Cilvēku veselībai draudu neesot, tomēr paaugstināto vides piesārņojuma risku dēļ jūras piekrastē iedzīvotāji tiek aicināti tuvāko dienu laikā izvairīties no peldēšanās Dienvidkurzemes novada Medzes pagasta un Liepājas pludmalēs.

Reklāma
Reklāma

Papildus vietējie iedzīvotāji aicināti pārskatīt savus ikdienas ieradumus un samazināt notekūdeņu iekārtās novadītā ūdens daudzumu.

Saistībā ar šo notikumu, svētdienas vakarā tika sasaukta arī Liepājas un Dienvidkurzemes Civilās aizsardzības komisija, kurā tika uzklausīts SIA "Liepājas ūdens" ziņojums par esošo situāciju, jau veiktajiem soļiem un turpmākajām darbībām.

Saistītie raksti