“Pārdzīvojums, iespējams, mainīs visu pusaudža dzīvi!” Imantā piekautā bērna tēvs par notikušo

Vardarbīgais konflikts Imantā, 5. maijā, licis šī mikrorajona iedzīvotājiem pastiprināti kontrolēt savu bērnu došanos uz skolu un atpakaļ, baidoties par viņu drošību. Tāpat sociālajos tīklos izcēlušās plašas diskusijas, cik droši ir paļauties uz laikus sniegtu Valsts policijas palīdzību. Kamēr vieni pastiprināti sākuši kontrolēt bērnus, bet citi dalās savās pārdomās, Imantā piekautā bērna tēvs neslēpj: “Emocionālais pārdzīvojums, iespējams, mainīs visu pusaudža dzīvi.”.
Bēgošie zēni sākumā bija pieci. Trīs patvērās pie Dinas, viens pie kaimiņa otrajā stāvā, bet piektais zēns nepaspēja noslēpties un nokļuva varmācīgo vienaudžu nagos.

FOTO: Aculiecinieka foto

Bēgošie zēni sākumā bija pieci. Trīs patvērās pie Dinas, viens pie kaimiņa otrajā stāvā, bet piektais zēns nepaspēja noslēpties un nokļuva varmācīgo vienaudžu nagos.

Dina piektdienas, 5. maija, vakarā bija mājās kopā ar saviem bērniem, kad ģimeni iztrūcināja trokšņi kāpņutelpā. Bija dzirdama klaigāšana un histēriski soļi, līdz pie Dinas durvīm parādījās trīs izmisuši pusaudži. Puiši lūdzās, lai sieviete viņus ielaiž dzīvoklī, citādi zēni tikšot nodurti, notikušo raidījumam “Degpunktā” atstāsta sieviete, kuras mājās no uzbrucējiem patvērās vairāki bērni.

“Viņiem dzenas pakaļ bars ar nažiem. Tajā brīdī es ātri centos izvērtēt, vai ir droši viņus ielaist iekšā, jo man pašai mājās ir bērni. Es nesapratu, cik tālu tie uzbrucēji ir,” stāsta Dina.


Dinu spēcīgi ietekmēja bērnu izmisums un lūgšanās. Viņa nespēja atteikt aptuveni 12 gadus vecajiem zēniem patvērumu, par spīti briesmām, kas varētu sekot. Proti, vajātāji bija turpat netālu un mina saviem upuriem uz pēdām.

 

 

Bēgošie zēni sākumā bija pieci. Trīs patvērās pie Dinas, viens pie kaimiņa otrajā stāvā, bet piektais zēns nepaspēja noslēpties un nokļuva varmācīgo vienaudžu nagos. Sieviete redzēja pa logu, kā zēns tiek aizvilkts uz mežu, ar nolūku piekaut. Dina zvanīja policijai, taču likumsargi nepaspēja novērst varmācību. 
Upuri sita gan zēni, gan meitenes, no kuriem liela daļa paspēja aizbēgt, pirms ieradās piekautā puiša tēvs Konstantīns. 

 

Konstantīns stāsta, ka dēla gūtās traumas nav smagas, taču emocionālais pārdzīvojums, iespējams, mainīs visu pusaudža dzīvi. Vīrietis ir neizpratnē par policijas reakcijas lēnumu – viņaprāt, ja likumsargi būtu ieradušies ātrāk, viņa dēls nemaz nebūtu piekauts.

 

“Mani arī neapmierina, ka viņi ļoti ilgi brauca uz šo izsaukumu, es sapratu, ka pagāja piecdesmit minūtes. Viņi piebrauca pie izsaucēja pēc piecdesmit minūtēm, pie tā dzīvokļa, kurā bija bērni,” saka zēna tēvs.

 

Reklāma
Reklāma

Izrādās, arī Dina atbalsta Konstantīna teoriju. Nepilnas desmit minūtes bars ar pusaudžiem uzkavējās pie viņas dzīvokļa loga, meklējot upurus, taču ekipāža viņus nepaspēja noķert.


“Es centos operatorei šoka stāvoklī visu informāciju nodot, ka viņš tiek vests prom, ka viņiem visiem ir naži. Uz ko bija jocīgs jautājums, – jūs visiem 20 redzējāt nažus? Es to sajutu kā sarkasmu, jo neizklausījās, ka mani uztver nopietni,” stāsta sieviete.

 

Papildus tam policijas darbinieki uzvedušies, it kā viņiem trūktu informācijas par izsaukuma iemeslu. “Viņi ienāca tādi iztraucēti, miegaini, neieinteresēti,” bilst Dina.
Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS), taujāts par iespējamo policijas reakcijas lēnumu, nesaredz problēmu Dinas un Konstantīna aprakstītajā situācijā. Speciālo uzdevumu bataljona vienība koncentrējusies uz parka pārmeklēšanu, jo tieši tur saņemta informācija par bruņotajiem jauniešiem.

 

Tajā pat laikā iecirknī nozīmēta dienesta pārbaude, lai saprastu, vai policisti rīkojušies atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

 

Mammamuntetiem.lv jau rakstīja, ka piektdien, 5. maijā, Pie Imantas sporta centra laukuma, mūkot no jauniešu uzbrucēju bara (ap 20 cilvēku) ap plkst. 19. kādas sievietes dzīvoklī patvērās 3 sveši pusaudži. 

 

Avots: Jauns.lv

Saistītie raksti