Piecu bērnu ģimenei ugunsgrēks noposta ilgi loloto māju; aicina līdzcilvēkus palīdzēt

Piecu bērnu ģimene no Rēzeknes novada Maltas palikusi bez visas iedzīves un pajumtes. Ilgi gaidīto un loloto māju nopostīja ugunsgrēks, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā". Gada izskaņā mums visiem kopā ir iespēja saimei sniegt palīdzīgu roku.
Visticamāk, nelaime izcēlās īssavienojuma dēļ.

FOTO: Aculiecinieka foto

Visticamāk, nelaime izcēlās īssavienojuma dēļ.

Stāvot pie mājas, kura vien pirms gada nonāca ģimenes īpašumā, asaras birst visiem – gan vecākiem, Viktorijai un Nikolajam, gan viņu bērniem. Jaunākais no puikām uzskaita sadegušās rotaļlietas un priecājas, ka mamma paguva no liesmām paglābt vismaz viņa planšetdatoru. Dažām no atvasēm atlikušas vien virsjakas un apavi.

 

Mirkli pirms nelaime izcēlās, bērni bija pārnākuši no mācību iestādēm un vēl nepaguva noģērbties. Pārējie mājinieki izskrēja no degošās ēkas plānā apģērbā un sniegā stāvēja istabas čībās.

 

Otrdienas, 20. decembra, vakaram vajadzēja būtu patiesi priecīgam. Vienam no vecākajiem Viktorijas dēliem, Artūram, bija dzimšanas diena. Viņš sasniedza pilngadību un jubilāru sveikt bija sabraukuši radi. Ar dzimšanas dienas kūku Artūrs paguva vien nobildēties.

“Mēs atvērām durvis, istaba bija pilna ar dūmiem, atvēru logu vēdināt. Atvilkām no sienas skapi un pie griestiem jau ieraudzījām uguns liesmas, paspējām tikai izsaukt ugunsdzēsējus, izstumt ārā mazos bērnus un viss. Vairāk mājā iekšā nevarējām atgriezties, jo no tās krita uguns šķēpeles,” stāsta Viktorija.

 

Glābēji uguni apdzēsa. Liesmas bija izpostījušas daļu ēkas, bērnu istabas palikušas neskartas, un ģimene turējās pie cerības, ka viss vēl nav zaudēts. Nakti pārlaiduši pašvaldības ierādītajā dzīvoklī, saime no rīta devās apskatīt māju un izvērtēt bojājumus.

To, kas pavērās viņu acu priekšā, nebija gaidījis neviens. Māja agri no rīta bija uzliesmojusi atkārtoti un uguns neskarts nebija palicis neviens stūrītis. 

 

Visticamāk, nelaime izcēlās īssavienojuma dēļ. Lielākā daļa elektrības vadu mājā bija jauni, tomēr tie, kurus nebija pagūts nomainīt, pievīla. 

 

Reklāma
Reklāma

Kā paši saka, savu izloloto namu mēģināja uzlabot metru pēc metra, bet tagad viss jāsāk no nulles.

 

Ģimene mīl dzīvniekus. Katram bērnam bija savs mīlulis. Suņi un kaķi paguva izkļūt no piedūmotajām telpām, arī trušu saime, kas dzīvo blakus mājai, ir sveiki un veseli. Tomēr vairākas šinšilas, žurciņas, zivis un nesen iegādātās vistiņas gāja bojā.

 

 

Ģimenei iespējams palīdzēt:

  • zvanot 90203909 (ziedosi 1,50 eiro);
  • zvanot 90006860 (dāvināsi 4,27 eiro).

Privāti sazināties ar ģimeni un palīdzēt iespējams pa tālruni 20084466 (Nikolajs).

 

Visu ziņu lasi ŠEIT.

Saistītie raksti