Aizsardzības ministrs: pēc Polijā nokritušās raķetes drošības situācija Latvijā nav mainījusies

Pēc Krievijā ražotas raķetes nokrišanas Polijā, netālu no Ukrainas robežas, nogalinot divus cilvēkus, drošības situācija Latvijā nav mainījusies. Latvijas iedzīvotāji pēc šī notikuma var justies droši. Tā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks ("Attīstībai/Par!").
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

FOTO: Gatis Dieziņš (Aizsardzības ministrija)

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Polijas valdība naktī no otrdienas uz trešdienu nāca klajā ar paziņojumu, ka raķete, kas otrdien pēcpusdienā nokrita Polijas pierobežas ciemā un nogalināja divus cilvēkus, bija ražota Krievijā.

 

Arī premjerministrs Krišjānis Kariņš Latvijas Televīzijā uzsvēra, ka pēc incidenta Polijā drošības situācija Latvijā nav mainījusies. Kariņa ieskatā Polijā notikušais un Krievijas otrdienas pēcpusdienā sarīkotais masīvais raķešu uzbrukums Ukrainai ir atgādinājums, ka jāturpina atbalstīt Ukrainu visos iespējamajos veidos.

Pabriks norādīja, ka par notikušo vel tiek gaidīti pilnīgi apstiprinājumi, lai noskaidrotu visus apstākļus. 

 

"Ir jāveic uzmanīgs pētniecības darbs, lai patiešām apstiprinātu, kas tās par raķetēm, no kurienes lidojušas. 

Pirmā reakcija bija, ka tās ir Krievijas raķetes. (..) Lai būtu pareiza politiska un drošības reakcija uz šo notikumu, mums jāgaida pārapstiprinājums. Izskatās, ka, ja šie apstiprinājumi būs, tad droši vien tiks prasīts arī šis 4. pants, kas nozīmē konsultācijas par drošības situāciju un Polijas aizsardzību reģionā," sacīja Pabriks. 

Reklāma
Reklāma

 

Aizsardzības ministrs uzsvēra, ka var būt dažādas versijas par Polijā nokritušo raķeti: "Tā var būt raķete, kas ir izšauta no Krievijas teritorijas vai Krievijas lidmašīnām. Tā var būt raķete, kas izšauta no Baltkrievijas. Tā var būt Ukrainas pretgaisa aizsardzības sistēmas raķete, kas centusies notriekt Krievijas raķeti."

 

Visu rakstu lasiet šeit: www.lsm.lv.

Saistītie raksti