Lietuvā nežēlīgi nogalinātā meitene bijusi vecāku pamests bērns

Aizdomās par 15 gadus vecās meitenes brutālu slepkavību Šauļos aizturētajai jauniešu četrotnei draud 7 līdz 15 gadu cietumsods. Lietuvas mediji atklāj, ka abi vecāki iepriekš atteikušies no aizgādības par pagājušās nedēļas izskaņā apbedīto nežēlīgi nogalināto meitu, ziņo tv3.lv.
No meitenes aizgādības tiesas ceļā bija atteikušies abi vecāki

FOTO: Shutterstock.com

No meitenes aizgādības tiesas ceļā bija atteikušies abi vecāki

Nogalinātās jaunietes vecāki bija atteikušies no aizgādības par meitu, – vēsta “tv3.lt”. Māte stāsta, ka meita izvēlējusies dzīvot pie tēva, bet viņš neesot par meitu rūpējies. “Meita gribēja palikt pie tēva, es to atļāvu. Un tā. Taču viņa ātri pameta tēva mājas, it kā tur viņa nebūtu gaidīta. Tēvs nepieskatīja un viss. Tas ir viss, ko varu pateikt,” sacīja nogalinātās māte Kristīna.

 

Vecākiem nevajadzīgs bērns

No meitenes aizgādības tiesas ceļā bija atteikušies abi vecāki. Tēvs nevēlējās runāt ar žurnālistiem, bet viņa māte, nogalinātās jaunietes vecmāmiņa, stāstījusi, ka pusaudze nav bijusi paklausīga. “Viņa nejautāja, viņa klaiņoja pa pasauli. Kā jau visi jaunieši, pusaudži. Vairāk neko neteikšu,” sacīja sieviete.

 

1.jūlijā meitenei bija jāpārceļas uz bērnunamu, tomēr tieši pirms pārcelšanās, viņa bija pazudusi. Policija uzsāka viņas meklēšanu. Slepkavības dienā viņa parādījās bērnunamā, bet tūlīt pat aizbēga.

 

Meitenei draudēts jau iepriekš

Reklāma
Reklāma

Artūras, kurš bijis ciešā kontaktā ar pusaudzi, stāsta, ka meitene vērsusies pie viņa pēc palīdzības, lai pārtrauktu uzmākšanos. Vīrietis bija ticies un runājis ar jaunajiem vīriešiem, kurus tagad tur aizdomās par slepkavību, taču izrādījās, ka ar to bija par maz.

Vīrietim ne reizi vien nācies sargāt jauno meiteni no viņas draugu kompānijas saistībā ar viņai izteiktajiem draudiem. 

Viņš runājis par to ar vīriešiem, kuri tagad tiek turēti aizdomās par slepkavību: “Tur bija tādi draudi, man nācās tikties ar tiem cilvēkiem un runāt ar viņiem, lai nomierinātu, un liktu mierā Gabrielu.”

 

Pēc Artūra teiktā, viņa rīcībā esošā informācija liecina, ka pēdējās pazušanas dienas meitene pavadījusi kopā ar to pašu kompāniju, kas slepkavības naktī sākotnēji pieteicās kā nozieguma liecinieki, kas pagalmā pie atkritumu tvertnēm pamanījuši tepiķī ietīto līķi. Drīz visa četrotne – trīs vīrieši un 14 gadus veca pusaudze – kļuva par aizdomās turamajiem. Aiztruētajiem draud 7 līdz 15 gadu cietumsods.

 

Avots: tv3.lv