Bērnu slimnīcā pārmaiņas: top moderns rotaļu laukums ar atpūtas vietām, jauns auto stāvlaukums un daudz cita

Bērnu slimnīcā sākti plaši ārtelpas labiekārtošanas darbi: parka zonā tiek veidoti grantēti celiņi un atpūtas zonas ar soliņiem, kā arī top informatīvi stendi, kas palīdzēs iepazīt Bērnu slimnīcas teritorijā biežāk sastopamos putnus. Blakus poliklīnikas ēkai līdz rudenim tiks ierīkots jauns, moderns rotaļu laukums ar atpūtas vietām tam apkārt. Savukārt Bērnu slimnīcas apmeklētāju ērtībām tiek būvēts automašīnu stāvlaukums pie Robežu ielas.
Teritorijas labiekārtošana ir daļa no vērienīgiem Bērnu slimnīcas infrastruktūras uzlabošanas darbiem, kuriem jānoslēdzas 2024. gadā, radot modernāko bērnu slimnīcu Baltijā

FOTO: Publicitātes foto

Teritorijas labiekārtošana ir daļa no vērienīgiem Bērnu slimnīcas infrastruktūras uzlabošanas darbiem, kuriem jānoslēdzas 2024. gadā, radot modernāko bērnu slimnīcu Baltijā

“Izpratne par vidi slimnīcas telpās un arī ārtelpā, kura vairotu pacientu pozitīvo pieredzi un radītu patīkamākus apstākļus darbiniekiem, devusi impulsu ne tikai sakārtot

slimnīcas teritorijā esošo parka zonu, bet arī veidot jaunu rotaļu laukumu un vairākas mierīgas atpūtas vietas. Dzīvās dabas dāvātās iespējas ātrāk atlabt un atgūt spēkus Bērnu slimnīcas ārtelpā turpmāk plašāk tiks izmantotas kā viens no veiksmīgas ārstēšanas nosacījumiem. Šobrīd visā slimnīcas teritorijā rit plaši būvniecības, rekonstrukcijas un teritorijas labiekārtošanas darbi, jo Bērnu slimnīca aug stiprāka, gudrāka un draudzīgāka,’’ stāsta Valts Ābols, Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētājs.

Lielu daļu no Bērnu slimnīcas teritorijas aizņem parka zona. Šajā vasarā tiks izveidoti grantēti gājēju pastaigu celiņi 1700 m2 platībā un ierīkotas atpūtas vietas – seši ērti soliņi. 

Vasaras beigās divos informatīvajos stendos varēs uzzināt par parka zonā biežāk sastopamajiem putniem

“Par to, cik daudzi un dažādi putni novērojami Bērnu slimnīcas parka kokos, ieinteresējos pirms pāris gadiem, kad kopā ar kolēģiem caur darbavietas logu sākām vērot vistu vanaga lielo ligzdu. Tas kalpoja kā pamudinājums iestāties Latvijas Ornitoloģijas biedrībā, kas tagad sniedz atbalstu izziņas stendu veidošanā. Svarīgi, lai Bērnu slimnīcas pacientiem parkā būtu interesanta nodarbe, kas palīdz nomierināties, dāvā prieku un veicina atveseļošanos,” atzīst Zane Dāvidsone, Bērnu slimnīcas Reimatoloģijas profila virsārste.

 

Gājēju celiņu ierīkošana jau sākusies, tiek būvēts arī jauns žogs gar Olīvu ielu. Vienības gatves un Olīvu ielas stūrī tiks izveidota viena no divām ieejām Bērnu slimnīcas teritorijā caur parka zonu. Otri ieejas vārti parka zonā būs Indriķa un Olīvu ielas stūrī. 

Lai pastaigu celiņi būtu ērti, grants tiek bērta gana biezā slānī. Ceram, ka nākamajā gadā parka labiekārtošanas darbi turpināsies, jo plānots izveidot aktīvās atpūtas zonu, pasākumu norises vietu ar skatuvi un citas ar pacientu un darbinieku labbūtību saistītas zonas.

 

Reklāma
Reklāma

Bērnu slimnīcas teritorijā sāksies arī jauna bērnu rotaļu laukuma ierīkošana. Rotaļu laukumā būs gumijots klājums, lai bērni varētu droši šūpoties, vizināties no slīdkalniņa un priecāties par citām aktīvās atpūtas iespējām, kuras būs ērti izmantojamas arī bērniem ratiņkrēslos. 

Blakus rotaļu laukumam tiks ierīkotas atpūtas vietas, kas atgādinās privātus pagalmus un dārza stūrīšus, ļaujot pacientiem un slimnīcas darbiniekiem uz brīdi sajusties kā mājās. 

Būs arī lapene ar jumtu un piknika galdi, kur ieturēt maltīti svaigā gaisā.

 

Teritorijas labiekārtošanas darbi šajā rudenī noslēgsies ar jaunas automašīnu stāvlaukuma būvniecību pie Robežu ielas, kurā būs vairāk nekā 150 stāvvietu. Jau ir demontēts angārs un rit citi sagatavošanās darbi stāvlaukuma būvniecībai. Iebraukšana un izbraukšana jaunajā automašīnu stāvlaukumā tiks organizēta no Robežu ielas.

 

Zināšanai

Teritorijas labiekārtošana ir daļa no vērienīgiem Bērnu slimnīcas infrastruktūras uzlabošanas darbiem, kuriem jānoslēdzas 2024. gadā, radot modernāko bērnu slimnīcu Baltijā. 

Pagājušā gada nogalē atklāts jaunais Rehabilitācijas centrs, aktīvi turpinās Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centra būvniecības darbi, kā arī Dienas stacionāra renovācija. Tuvākajā laikā plānots uzsākt Ambulatorā veselības centra un Neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas nodaļas ēkas rekonstrukciju, Epilepsijas un miega medicīnas centra būvniecību, telpu rekonstrukciju Paliatīvās aprūpes nodaļai, kā arī telpu pielāgošanu Barnahus jeb Bērnu mājas – vienas pieturas aģentūras izveidi bērniem, kas cietuši no vardarbības. Sāksies arī Inovāciju un zinātnes centra projektēšanas darbi.

Saistītie raksti