Piecus gadus vecā Evita atrasta 10 kilometrus no viņas pazušanas vietas

Piecus gadus veco Evitu, kura svētdien pazuda Siguldā, Gaujas pludmalē, atrada sektorā, kas jau bija vairākkārt pārmeklēts - starp Gaujas ciematu un Siguldu. Bērniņu Gaujā izdevies atrast, jo ūdens līmenis ir krities, Latvijas Televīzijai pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirkņa priekšnieks Mareks Stepens.
Meitenīti atrada jau iepriekš pārmeklētā vietā - starp Gaujas ciematu un Siguldu.

FOTO: Shutterstock.com

Meitenīti atrada jau iepriekš pārmeklētā vietā - starp Gaujas ciematu un Siguldu.

Gandrīz trīs diennakšu ilgiem mazās meitenītes meklējumiem līdzi sekoja teju visa Latvija. Diemžēl otrdien pēcpusdienā meitenīte tika atrasta mirusi.

 

Meiteni atrada jau iepriekš pārmeklētā vietā - starp Gaujas ciematu un Siguldu. Kā LTV skaidro Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirkņa priekšnieks Mareks Stepens, tas bijis 10 kilometru attālumā no Evitas pazušanas vietas.

 

"Šo bērniņu izdevās atrast viena iemesla pēc - ūdens līmenis ir krities, ūdens ir palicis dzidrāks. Pateicoties brīvprātīgajiem, esam arī 26 laivas saņēmuši," norāda Stepens. No brīža, kad tika saņemtas ziņas par pazušanu, meklēšana notika nepārtraukti. Nāvi pārdzīvo visi. Īpaši brīvprātīgie, kuri atstāja mājās savus bērnus, lai meklētu Evitu.

 

"Ļoti žēl. Sargāsim savus bērnus, uzpasēsim, lai nenotiktu tāda veida nelaimes, lai bērni būtu vienmēr pieskatīti," teic brīvprātīgā Inga Siņica. Nolemts Evitas ģimenei ziedot arī visu naudu, kas tika savākta meklēšanas darbiem.

 

Evitas ģimene Siguldas sociālajam dienestam bija zināma. Kopā ģimenē ir pieci bērni, vecākie jau lieli. Dienestā norāda, ka viņi bija nevis pabalstu lūdzēji, bet daudzbērnu vecāki, kas aktīvi sadarbojušies.

"Ģimenē aug vairāki bērni, un mēs uzrunājām iesaistīties pasākumos – nometnēs, projektos, un bērni saņem arī atbilstošus pakalpojumus," skaidro Siguldas pašvaldības Sociālā dienesta vadītāja Kristīne Freiberga.

Reklāma
Reklāma

 

Kamēr meklēja Evitu, viņas mamma saņēma psiholoģisko atbalstu. Tagad plāno, kā palīdzēt visai ģimenei. Sniegs atbalstu arī vecākā brāļa klasei un Evitas bērnudārza grupiņas draugiem.

Dienesta vadītāja pauž, ka nereti šādi gadījumi maziem bērniem ir pirmā saskare ar nāvi un ir ļoti būtiski to gan skaidrot, gan palīdzēt tikt galā ar emocijām. Tāpat viņa atgādina, ka svešu bērnu nav, un īpaši vasarā pie ūdens arī acīgs svešinieks var novērst ļoti lielu nelaimi.

 

Piecgadīgā Evita rotaļājās pludmalē Gaujas krastā Siguldā kopā ar vecāko un jaunāko brāli. Bērnus pie ūdens aizveda mamma.

 

"Vecākais brālis saka, ka spēlējies ar māsu. Viņš aizgāja pēc iemestās bumbas. Kad atgriezās, māsas vairs nebija," pastāstīja Valsts policijas Kārtības policijas Siguldas iecirkņa priekšniece Natālija Sedova.

Tas noticis ap diviem pēcpusdienā. Glābšanas dienestā vecāki vērsušies ap pulksten četriem, jo sākumā centušies bērnu atrast saviem spēkiem.

 

Mammamuntetiem.lv jau ziņoja, ka Siguldā pazudusī piecgadīgā meitene atrasta bez dzīvības pazīmēm.

Saistītie raksti