ansis, Katō, MARTA, rolands če un citi mūziķi priecēs Riga Pride noslēguma koncertā

Sestdien, 18. jūnijā, plkst. 15.00 pēc gājiena ar krāšņu muzikālu pasākumu “Kopā par brīvību!” noslēgsies cilvēktiesību pasākumu nedēļa Riga Pride. Uz Vērmanes dārza skatuves kāps populāri un iemīļoti mūziķi – ansis, MARTA, rolands če, Singapūras satīns, MJM EXPERIENCE, Rojs Rodžers, Katō, BDM, KNTY, Baltic Drag King Collective un citi. Koncertu vadīs improvizācijas teātris DIVAS.
Visi pasākumi, izņemot nakts pasākumus, apmeklētājiem ir bez maksas.

FOTO: Publicitātes foto

Visi pasākumi, izņemot nakts pasākumus, apmeklētājiem ir bez maksas.

Lai arī Praids ir par LGBTQ cilvēku tiesībām, šogad pasākuma organizatori aicina visus iestāties par vienu no mūsu visaugstākajām tiesībām un vērtību - par brīvību. 

Pasākuma apmeklētājiem koncertā “Kopā par Brīvību!” Anetes Bendikas un Elīnas Geidas vadībā būs iespēja baudīt saviesīgu atmosfēru, dažādus pārsteigumus, 

organizatoru un viesu uzrunas, drag mākslinieku un iemīļotu mūziķu uzstāšanos. Šogad koncerta programmā īpaši plaši būs pārstāvēti repa mākslinieki.

 

“Mēs visi kā viens iestājamies par vienlīdzību, drošību un mīlestību, kam 21. gadsimtā būtu jābūt normālai parādībai demokrātiskā valstī. Izteikumi par to, ka LGBTQ apdraud tradicionālās ģimenes ir tikpat loģiski, cik ideja par to, ka Eirovīzija apdraud Dziesmusvētkus,” par dalību Riga Pride noslēguma koncertā saka reperu apvienība Singapūras satīns.

 

Otro gadu pēc kārtas Praida noslēguma koncertā uzstāsies arī dziedātāja MARTA. “Izklausās aizvēsturiski, bet nemaz ne tik sen sievietēm nebija balsstiesību, eksistēja verdzība un citas mūsdienu prātam neaptveramas diskriminācijas formas. Es ceru, ka jau pavisam drīz arī homofobija tiks uzskatīta par kaut ko tikpat aizvēsturisku un nepieņemamu. Nevienam nav tiesību atņemt tiesības citiem!” tā par dalību Praida koncertā saka MARTA.

 

Reklāma
Reklāma

Riga Pride gājiena un noslēguma koncerta “Kopā par Brīvību!” tiešraidi varēs skatīties arī TV24. Svinības pēc koncerta turpināsies Praida nedēļas noslēdzošajā pasākumā - oficiālā ballītē Totaldobžē 18. jūnijā plkst. 22.00, kurā uz vienas skatuves spēlēs Rojs Rodžers, Esoniq, Lévi un Milena, savukārt tehno skatuvē par Berlīnes atmosfēru parūpēsies Ksenija Kamikaza, Glazova, LE/RA un Illegance (Henri Lakis dj + Leo Novus live). Biļetes šobrīd jau ir nopērkamas iepriekšpārdošanā.

 

Riga Pride atbalsta un norisninās sadarbībā ar Printful, Swedbank, TVNET Grupa, Accenture, KPMG Latvija, Sexy Style, Wrong, Clear Channel, Skrivanek, Kanādas vēstniecību, Flandrijas pārstāvniecību Polijā un Baltijas valstīs, Nīderlandes Karalistes vēstniecību, Gētes institūtu Rīgā, Totaldobži un citiem. Informatīvo atbalstu sniedz TV24 un Satori. Riga Pride organizē LGBT un viņu draugu apvienība Mozaīka sadarbībā ar Kaņepes kultūras centru, Active Rainbow, Latvijas dažādības hartu, reklāmas aģentūru VUCA, Rozenbauma un māsas un daudzām nevalstiskajām organizācijām.

 

Saistītie raksti