Sākusies skolēnu reģistrēšanās darbam vasarā

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) mājaslapā no šodienas plkst.10.00 var sākt reģistrēties tie skolēni, kuri brīvlaikā vēlas strādāt Rīgas reģionā. Rīt un ceturtdien šāda iespēja būs citos reģionos strādātgribētājiem.
Reģistrēties vakancēm iespējams līdz pat 15. augustam!

FOTO: Shutterstock.com

Reģistrēties vakancēm iespējams līdz pat 15. augustam!

Šodien, 2. maijā, no plkst. 10.00 dalībai vasaras nodarbinātības pasākumā ir iespēja sākt reģistrēties tiem skolēniem, kuri vēlas vasaras brīvlaikā strādāt Rīgas reģionā.
3. maijā no plkst. 10.00 dalībai vasaras nodarbinātības pasākumā varēs sākt reģistrēties skolēni, kuri vēlas vasaras brīvlaikā strādāt Kurzemē un Zemgalē.
5. maijā no plkst. 10.00 dalībai vasaras nodarbinātības pasākumā būs iespēja sākt reģistrēties skolēni, kuri vēlas vasaras brīvlaikā strādāt Latgalē un Vidzemē.

 

Svarīgi!

Elektroniski reģistrēties pasākumam skolēni varēs līdz šī gada 15. augustam, taču skolēna reģistrācija vēl negarantē iesaisti pasākumā, jo 

valsts līdzfinansēto darba vietu skaits ir ierobežots, un iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka reģistrēto skolēnu daudzums pārsniedz piedāvāto darba vietu skaitu.

Ja skolēns ir vienojies ar konkrētu darba devēju par darba vietu un nodarbināšanas periodu, tad šī informācija jāieraksta pieteikuma anketā. 

Pieteikties valsts līdzfinansētajam darbam vasarā var skolēni vecumā no 15 līdz 20 gadiem (ieskaitot), kuri iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs.

Šovasar valsts līdzfinansētajās darba vietās varēs strādāt arī Ukrainas civiliedzīvotāju bērni vecumā no 15 līdz 20 gadiem, kuri mācās vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs.

 

Reklāma
Reklāma

Zināšanai

  • Par iespēju pretendēt uz darba devēju pieteiktajām darba vietām skolēns saņems telefoniski vai ar e-pasta starpniecību pieteikuma reģistrācijas secībā;
  • Saņemot uzaicinājumu apmeklēt NVA filiāli, līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments: pase vai identifikācijas karte, bet Ukrainas skolēnam – arī D vīza.
  • Skolēniem, kas jaunāki par 18 gadiem, jāņem līdzi ārsta izziņa par medicīnisko apskati, savukārt skolēnam ar invaliditāti – ģimenes vai ārstējošā ārsta izziņa, kurā ir norādīts, kādus darba pienākumus aizliegts veikt.
  • Līdzi jābūt arī vecāka vai aizbildņa aizpildītam apliecinājumam par darba vides riska novērtējumu un darba aizsardzības pasākumiem, ja skolēns ir jaunāks par 18 gadiem un turpina iegūt pamatizglītību.

Skolēnu vasaras nodarbinātības pasākums norisināsies no 1. jūnija līdz 31. augustam.

  • Skolēns pasākumā tiek nodarbināts vienu mēnesi, atsevišķos gadījumos, vienojoties ar darba devēju, līdz diviem mēnešiem.
  • Skolēna mēneša atalgojums par pilnu nostrādātu darba laiku būs ne mazāks par valstī noteiktās minimālās algas apmēru –  500 eiro pirms nodokļu nomaksas.

 

Ņem vērā!

  1. Skolēns vecumā no 15 līdz 18 gadiem tiek nodarbināts ne ilgāk kā septiņas stundas dienā un ne vairāk kā 35 stundas nedēļā.
  2. Skolēns vecumā no 18 līdz 20 gadiem tiek nodarbināts astoņas stundas dienā, 40 stundas nedēļā.

Saistītie raksti