Vecāki Ukrainā, baidoties, ka viņus nogalinās, uz bērnu ķermeņiem raksta ģimenes datus

Vecāki Ukrainā, baidoties, ka viņus nogalinās uzbrūkošais Krievijas karaspēks, sākuši rakstīt ģimenes kontaktinformāciju uz savu bērnu ķermeņiem.
Bērnu fotogrāfijas kara laikā ir viena no liecībām par pārdzīvotajām kara šausmām. Foto: ekrānuzņēmums no Twitter.com

FOTO: Ekrānuzņēmums

Bērnu fotogrāfijas kara laikā ir viena no liecībām par pārdzīvotajām kara šausmām. Foto: ekrānuzņēmums no Twitter.com

Pēdējās dienās sociālajos tīklos parādījušās bērnu fotogrāfijas ar uzrakstiem uz viņu ķermeņa, kas ir vēl viens brutāls atgādinājums par šausminošo kara realitāti. "Mātes Ukrainā raksta ģimenes kontaktinformāciju uz savu bērnu ķermenīšiem - gadījumā, ja viņas tiktu nogalinātas un bērns izdzīvotu," publicējot ukraiņu ģimenes fotoattēlu, raksta „Kyiv Independent“ žurnāliste Anastasija Lapatina.

 

Viņa piebilst, ka, neraugoties uz kara šausmām, ar kurām saskaras miljoniem ukraiņu, "Eiropa joprojām diskutē par gāzi", kas ir mājiens uz Eiropas Savienības pretrunīgi vērtēto lēmumu noteikt sankcijas pret Krievijas precēm un pakalpojumiem, bet neaizliegt naftas un gāzes eksportu.

Reklāma
Reklāma

Bērnu fotogrāfijas kara laikā ir viena no liecībām par pārdzīvotajām kara šausmām. Pagājušajā nedēļā tika ziņots, ka Ukrainas pilsētā Bučā atrasto simtiem cilvēku līķu vidū ir arī nepilngadīgie. Nošauto vidū Bučā jau pirmajā dienā pēc atbrīvošanas atrasts arī kāda gadu 14 veca zēna līķis.

 

Savukārt izdevuma "The Guardian" reportieris Ukrainā ir nācis klajā ar šausminošu informāciju, ka Krievijas karavīri bērnus izmantojuši par "dzīvajiem vairogiem", lai aizsargātu savus tankus spēku pārgrupēšanas laikā.

Saistītie raksti