"Dēlu vilcienā uz Slovākiju iesēdināju aiz izmisuma." Uz Slovākijas robežas atrod puisīti – ar plastmasas maisiņu un uz rokas uzrakstītu tālruņa numuru

Par varoni nodēvēts kāds 11 gadus vecs ukraiņu zēns, kurš viens pats no Zaporižjas nokļuvis Slovākijā, mērojot kopā vairāk nekā 1000 kilometru garu ceļu.
Zēnam līdzi bijusi tikai pase un plastmasas maisiņš, un uz viņa rokas bijis uzrakstīts tālruņa numurs, ziņo Slovākijas varasiestādes. Foto: ekrānuzņēmums no Facebook.com

FOTO: Ekrānuzņēmums

Zēnam līdzi bijusi tikai pase un plastmasas maisiņš, un uz viņa rokas bijis uzrakstīts tālruņa numurs, ziņo Slovākijas varasiestādes. Foto: ekrānuzņēmums no Facebook.com

Zēnam līdzi bijusi tikai pase un plastmasas maisiņš, un uz viņa rokas bijis uzrakstīts tālruņa numurs, ziņo Slovākijas varasiestādes.

 

"Ar vienu plastmasas maisiņu, pasi un tālruņa numuru, kas bija uzrakstīts uz rokas, viņš ieradās pilnīgi viens, jo viņa mātei bija jāpaliek Ukrainā," teikts Slovākijas Iekšlietu ministrijas ierakstā sociālajā vietnē "Facebook". 

Ministrija ziņo, ka zēnu pieskatījuši brīvprātīgie. "Viņš tos visus aizkustināja ar savu smaidu, bezbailību un apņēmību, kas ir patiesa varoņa cienīgs."

Pateicoties tālruņa numuram uz viņa rokas, varas iestādēm izdevās sazināties ar viņa radiniekiem Bratislavā, kuri ieradās pēc viņa.

Puisēna māte, kuru varas iestādes identificēja kā Jūliju Pisetskaju, sociālajā tīklā "Facebook" ievietojusi video, paužot, ka viņa dēlu iesēdinājusi vilcienā uz Slovākiju aiz izmisuma.

Reklāma
Reklāma

Ukrainā, Zaporižjā atrodas atomelektrostacija, kuru aizvadītajā nedēļā pārņēma Krievijas spēki. Māte norādīja, ka nevarēja doties prom kopā ar savu dēlu, jo nevarēja atstāt vienu savu slimo māti.

 

"Es vēlos pateikties Slovākijas muitai un brīvprātīgajiem, kas rūpējās par manu dēlu un palīdzēja viņam šķērsot robežu. Esmu pateicīga, ka izglābāt mana bērna dzīvību. Blakus manai pilsētai atrodas atomelektrostacija, uz kuru krievi šauj. Es nevarēju atstāt savu māti - viņa nevar pārvietoties viena," teic māte.

 

Apvienoto Nāciju Organizācija lēš, ka kopš Krievijas iebrukuma Ukrainu ir pametuši vairāk nekā 1,5 miljoni bēgļu, simtiem tūkstošu bēgot uz kaimiņvalstīm Poliju, Rumāniju, Slovākiju.

Saistītie raksti