Bērnu slimnīca ievieš vēl stingrākus epidemioloģiskos ierobežojumus

Sakarā ar strauji pieaugošo saslimstību ar Covid-19 bērnu vidū no šodienas mazajiem pacientiem un viņu pavadošajām personām, ierodoties uz vizīti Bērnu Klīniskajā universitātes slimnīcā, būs jāuzrāda laboratorijas testa rezultāti – negatīvs Covid-19 tests.
Uz nenoteiktu laiku pastiprina prasības BKUS apmeklētājiem.

FOTO: Publicitātes foto

Uz nenoteiktu laiku pastiprina prasības BKUS apmeklētājiem.

Šī prasība attieksies gan uz vakcinētām, gan nevakcinētām personām. Testu varēs neuzrādīt, ja persona pēdējo 60 dienu laikā ir pārslimojusi infekciju un var šo faktu apliecināt. 
 

BKUS komunikāciju speciāliste  Kristīne Ķēniņa Jurēvica portālam Mammamuntetiem.lv precizē, ka laboratoriski veiktais tests ir nepieciešams tikai tiem pacientiem, kas iestājas slimnīcā uz stacionāro ārstēšanos. Ambulatoriem apmeklējumiem šāds tests nav jāuzrāda. 

Sakarā ar to, ka pēdējā laikā slimība sevišķi izplatās jauniešu vidū, no 2. februāra tiek aizliegti arī apmeklējumi pie pacientiem stacionārā. Stacionārā pacientu apmeklējumi nebūs atļauti līdz nākamajam paziņojumam. Pie pacienta arī turpmāk varēs atrasties viena pavadošā persona, lai nodrošinātu viņa aprūpi. 

Reklāma
Reklāma

Saistītie raksti