No 11. oktobra Rīgas Dzemdību namā stingrāki noteikumi pavadošām personām

Saistībā ar epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanos, no 11. oktobra plkst.8.00 Dzemdību namā stājas spēkā stingrāki ierobežojumi, kas galvenokārt skar pavadošās personas, kuras vēlas piedalīties ģimenes dzemdībās un pirms vai pēc dzemdībām uzturēties ģimenes palatā, bet kurām nav sadarbspējīga Covid-19 sertifikāta par Covid pārslimošanu vai vakcināciju.
No 11. oktobra Rīgas Dzemdību namā stingrāki noteikumi pavadošām personām

FOTO: Publicitātes foto

Pirmais posms - tests

No 11.10.2021. plkst. 8.00 līdz 17.10.2021. pavadošajām personām bez sadarbspējīga Covid-19 sertifikāta, kas apliecina vakcinācijas vai  pārslimošanas faktu, piedalīties ģimenes dzemdībās, kā arī uzturēties ģimenes palātās kopā ar pacienti atļauts:

uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 testēšanas sertifikātu (SARS CoV-2 vīrusa PĶR noteikšana rīkles un deguna iztriepē). Šāda sertifikāta derīguma termiņš – 72 stundas no materiāla paņemšanas.
Pavadošajām personām, kuras ierodoties Uzņemšanas nodaļā nevar uzrādīt Covid - 19 testēšanas sertifikātu, Uzņemšanas nodaļā nepieciešams veikt maksas testēšanu, veicot gan SARS CoV-2 PĶR testu rīkles un deguna iztriepē, gan papildus Covid-19 antigēna express testu.  Testu cena saskaņā ar Dzemdību nama Maksas pakalpojumu cenrādi ir 45 EUR+ 12 EUR.
 Pavadošajām personām ar testēšanas sertifikātu vai veikto testu apliecinājumiem nav atļauts atstāt Dzemdību nama telpas un atkārtoti atgriezties. Atstājot Dzemdību namu, persona tiek uzskatīta par apmeklētāju un atpakaļ stacionārā ielaista netiek.



Otrais posms - uzsākta vakcinācija+tests

No 18.10.2021. līdz 14.11.2021.  pavadošajām personām bez sadarbspējīga Covid-19 sertifikāta, kas apliecina vakcinācijas vai  pārslimošanas faktu, piedalīties ģimenes dzemdībās, kā arī uzturēties ģimenes palātās kopā ar pacienti atļauts:

Reklāma
Reklāma
  • uzrādot apliecinājumu, ka pavadošā persona ne vēlāk kā līdz 15.10.2021. ir uzsākusi vakcināciju pret Covid-19 (nepieciešams uzrādīt sertifikāta izdruku par saņemtajām vakcīnām, ko iespējams izdrukāt www.covid19sertifikats.lv vai vakcinācijas iestādē);
  • ievērojot testēšanas nosacījumus, kas aprakstīti I posma noteikumos;
  • ievērojot testēšanas nosacījumus, kas attiecas uz personām bez sadarbspējīga Covid sertifikāta un aprakstīti I posma noteikumos.
     

Trešais posms

No 15.11.2021. pavadošajām personām bez sadarbspējīga Covid-19 sertifikāta, kas apliecina vakcinācijas vai  pārslimošanas faktu, piedalīties ģimenes dzemdībās, kā arī uzturēties ģimenes palātās kopā ar pacienti nebūs atļauts.

Pavadošajām personām ar derīgu sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas vai pārslimošanas faktu, pašlaik papildus ierobežojumi netiek noteikti!