Kā skolās un dārziņos varēs notikt 1. septembra svinības

Jau nākamnedēļ skolēni atgriežas skolās, lai ar dažādiem ierobežojumiem uzsāktu mācības klātienē. Taču kas skolēniem būs atļauts 1. septembra svinībās skolās un dārziņos – vai skolēni varēs pulcēties uz kopīgu svinīgu pasākumu?
Uz 1. septembra svinībām skolās attiecas valstī esošie pulcēšanās noteikumi.

FOTO: Shutterstock.com

Uz 1. septembra svinībām skolās attiecas valstī esošie pulcēšanās noteikumi.

 

 

 

 

Kā 18. auugstā Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) organizētajā preses konferencē norādīja IZM valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs, uz 1. septembra svinībām skolās attiecas valstī esošie pulcēšanās noteikumi. 

 

Reklāma
Reklāma

Tie paredz – ja 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju valstī ir mazāks par 100, līdz brīdim, kamēr tas nepārsniedz 120, tad ārtelpās drīkst pulcēties līdz 1000 vakcinētas, Covid-19 izslimojušas vai testētas personas. Telpās šādā gadījumā var pulcēties līdz 500 personām. Ja pasākums notiek laukā, sejas maskas nav jālieto, ja telpās – jālieto (izņemot bērnus līdz 7 gadu vecumam). Pasākuma laikā apmeklētājiem jāievēro distance, nedrīkst pieļaut drūzmēšanos, skolu vadībai jākoordinē plūsmas, klasēm jāstāv atsevišķi.

 

Šobrīd, 18. augustā, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju ir 72,4.