Britu “antivakseris”, kurš izsmēja vakcinētos un sludināja sazvērestības, mirst no Covid-19

Kāds pret vakcinēšanos noskaņots naktskluba īpašnieks Anglijas ziemeļu pilsētā Dārlingtonā nomiris no Covid-19 pēc tam, kad simtos sociālo tīklu ierakstos ņirgājās par cilvēkiem, kuri izlēmuši saņemt "eksperimentālo" vakcīnu.
Britu medijs ziņo, ka pēc Deivida Pārkera nāves, Pārkeru ģimene, reaģējot uz notikušo, nu aicina it visus tomēr potēties pret Covid-19. (Foto: Ekrānuzņēmums no Facebook,)

FOTO: Kadrs no video

Britu medijs ziņo, ka pēc Deivida Pārkera nāves, Pārkeru ģimene, reaģējot uz notikušo, nu aicina it visus tomēr potēties pret Covid-19. (Foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",)

Deivids Pārkers (56) pirmdien nomira Dārlingtonas memoriālajā slimnīcā, Daremas grāfistē. Vīrietim neesot bijušas citas, ar Covid-19 nesaistītas veselības problēmas, Ziņo "Daily Mail".
 

Spriežot pēc visa, Deivids inficējās ar vīrusu vien dažas nedēļas pēc tam, kad sociālajos tīklos bija atkārtoti kritizējis vakcīnas un lielos farmācijas uzņēmumus, balstot savu nostāju sazvērestību teorijās un dezinformācijā.

 

Britu medijs ziņo, ka Pārkeru ģimene, reaģējot uz notikušo, nu aicina it visus tomēr potēties pret Covid-19.
 

Šis incidents ir tikai viens no vairākiem, kuros smaga Covid-19 saslimšanas gaita un pēcāk nāve piemeklē personas, kuras izlēmušas atteikties no vakcinēšanās tādu vai citādu iemeslu dēļ.
 

Iepriekšējā nedēļā britu mediji ziņojuši par Džonu Eiersu - enerģisku, veselīgu 42 gadus vecu tēvu, kurš kaislīgi aizrāvies ar klinšu kāpšanu un miris no Covid-19, jo izlēmis nepotēties.

Reklāma
Reklāma

Kembridžas universitātes absolvente Leslija Laurensone (58), 2. jūlijā mira savās mājās Bornmutā, tikai deviņas dienas pēc tam, kad bija izplatījusi video “Facebook”, tajā apgalvojot, ka Covid-19 “nav slimība, no kuras vajadzētu īpaši baidīties”.

Apvienotajā Karalistē kopumā vakar tika reģistrēti vēl 86 nāves gadījumi, kas ir teju identisks skaits pagājušajā nedēļā tajā pašā laikā paziņotajiem 85 nāves gadījumiem, kopumā Apvienotajā Karalistē nāves gadījumiem no Covid-19 sasniedzot 130 086.

Atsevišķi dati, ko publicējis Valsts statistikas birojs, liecina, ka Apvienotajā Karalistē ir reģistrēti 155 000 nāves gadījumi, kur personas miršanas apliecībā bija minēts Covid-19.

 

Tajā pašā laikā valdība turpina cīnīties par to, lai veicinātu vakcinēšanos gados jaunu pieaugušo vidū. Ministrus satrauc, ka vēl ir trīs miljoni cilvēku, kas ir jaunāki par 30 gadiem, kuri nav saņēmuši pirmo devu.