Epidemioloģiskajai situācijai pasliktinoties, skolēniem klātienes mācībās var nākties vilkt sejas maskas

Skolēni jauno mācību gadu noteikti sāks klātienē, tomēr, ja epidemioloģiskā situācija pasliktināsies, jārēķinās ar to, ka skolās var nākties vilkt sejas maskas, TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.
Epidemioloģiskajai situācijai pasliktinoties, skolēniem klātienes mācībās var nākties vilkt sejas maskas

FOTO: Shutterstock.com

Viņš atzina, ka attiecībā uz nepieciešamību noteiktos apstākļos skolās nēsāt sejas maskas izšķirošs būs Slimību profilakses un kontroles centra un Veselības ministrijas redzējums. "Es pieņemu, ka kaut kādā brīdī tas nebūs jādara un tad vienā noteiktā epidemioloģiskā situācijā mums jārēķinās, ka maskās varētu nākties strādāt," sacīja politiķis.
 

Komentējot Izglītības un zinātnes ministrijas ieceri rudens semestrī turpināt mācības klātienē neatkarīgi no saslimstības ar Covid-19 kumulatīvā rādītāja konkrētā pašvaldībā, Ašeradens atzina, ka bērniem ir jāiet uz skolu, bet vienīgais iemesls, kāpēc klātienes mācības varētu pārtraukt, var būt aktīva epidēmija skolā. Tādā gadījumā, ja pedagogi būtu vakcinējušies, varētu pietikt ar vienas nedēļas klātienes darba pārtraukumu, bet, ja pedagogi nebūs vakcinējušies, "problēma būs daudz plašāka", atzina Ašeradens.

Reklāma
Reklāma