Cik maksā pirmās rudens sēnes Centrāltirgū? Dārgi!

Pēc ilgstošā karstuma un sausuma perioda sekojošās lietavas beidzot atnesušas arī meža veltes. Un sēņotāji un ogotāji Rīgas Centrāltirgū apņēmīgi izgājuši brangas peļņas lūkojumos. Jauns.lv apmeklēja tirgu, lai vēstītu lasītājiem, cik šobrīd - augusta sākumā - maksā sēnes un ogas.
Cik maksā pirmās rudens sēnes Centrāltirgū? Dārgi!

FOTO: no personīgā arhīva

Rīgas Centrāltirgū pagaidām ogu un sēņu andelmaņu ir pamaz, pat zem desmit, tāpēc konkurence ir pavisam neliela. Ceturtdienas pēcpusdienā arī pircēju nav vērojams diži daudz, tāpēc kāda sēņotāja reālam pircējam savām 20 eiro vērtajām baravikām, kas atvizinātas no Garkalnes un Mālpils puses, gatava “piesviest” vēl pārsimt gramu bez papildu maksas. “Ņemiet visu rindu par tiem pašiem 20!” viņa dāsni un vēlīgi saka.
 
 

Reklāma
Reklāma


Kāda sirma kundzīte, kā vērojams, burtiski sastingst, ieraugot, ka meža mellenes meitene no Smiltenes tirgo par 3,50 eiro litrā. Savukārt citviet melleņu cena ir gan četri eiro par litru, gan pieci eiro par kilogramu. Tiesa, ne visās tirdzniecības vietās mellenes ir sausas, gludas un apaļas. Skaidri redzams, ka pārsvarā daudzviet tas nu nekādi nav tekošā rīta lasījums.