Rīgā ģimenēm ar smagi slimiem bērniem pieejami auklītes pakalpojumi atelpas brīžiem

Projekts “Auklīte svarīgākajiem dzīves mirkļiem” izveidots, lai palīdzētu ģimenēm bērnu paliatīvajā aprūpē. Pagaidām šāds pakalpojums pieejams Rīgā. Nākotnes plānos ir izveidot centru, kurā ģimenēm būtu iespēja saņemt visus nepieciešamos paliatīvās aprūpes pakalpojumus.
Rīgā ģimenēm ar smagi slimiem bērniem pieejami auklītes pakalpojumi atelpas brīžiem

FOTO: Shutterstock.com

Projekts “Auklīte svarīgākajiem dzīves mirkļiem” ikdienā rūpējas par vairāk nekā 300 ģimenēm, kad nepieciešama palīdzība atelpas brīžiem. Tagad pakalpojumu sniegs Rīgā dzīvojošām ģimenēm ar domu, ka darbību vēlāk izvērsīs plašāk Latvijā, raidījumā “Rīta panorāma” pauž Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības pārstāve Linda Zarovska.
 

Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība vēlas ne tikai paplašināt pakalpojumu pieejamību, bet arī nodrošināt pakalpojumus vienotā sistēmā, jo šobrīd tie ir sadrumstaloti. Cerība ir uzbūvēt paliatīvās aprūpes centru “Sapņu tilts”, kurā ģimenēm būtu iespēja saņemt visus pakalpojumus, jo svarīga ir vienota atbalsta pieeja. “Mēs katru dienu strādājam, sirds vadīti,” pauž Linda Zarovska.


Atrast auklīti ģimenei ar smagi slimu bērnu ir grūti, auklītei jābūt zinošai, tā ir liela atbildība. Ir nepieciešams profesionāls atbalsts.
 

Reklāma
Reklāma

Pakalpojums ar “Ziedot.lv” atbalstu ir SOS pakalpojums – mazākiem laika sprīžiem. Tas ir nepieciešams ģimenēm, lai atjaunotu savus resursus.