Pēc renovācijas sāk darboties jaundzimušo aprūpes telpas Rīgas Dzemdību namā

Šodien, 22. decembrī, klātesot tikai nodaļas darbiniekiem un stingri ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības, tika atklātas renovētās Rīgas Dzemdību nama Mātes un bērna aprūpes nodaļas jaundzimušo aprūpes telpas 3.stāvā.

Siltā gultiņa. Foto - Rīgas Dzemdību nams

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Siltā gultiņa. Foto - Rīgas Dzemdību nams

3.stāva jaundzimušo aprūpes telpās kopš Dzemdību nama jaunā korpusa uzcelšanas brīža 1978. gadā bija veikts tikai neliels remonts, kamēr elektroinstalācijas, apkures, ūdensapgādes un kanalizācijas sistēma saglabājusies vēl no padomju laikiem. 

Pakāpeniski visā Dzemdību namā tiek veikta telpu renovācija, un  3.stāva jaundzimušo aprūpes telpas bija kārtējās, kurās veikts kapitālais remonts.
Ieguldot vairāk nekā 178 tūkstošus eiro, jaundzimušo aprūpes telpās veikta pārbūve, padarot telpu plānojumu ērtāku pacientiem un personālam. Nomainīti griesti, grīdas, logi un durvis; renovēts ūdensvads, elektroinstalācijas un apkures sistēma, kā arī atjaunots datoru un sakaru tīkls. Telpas aprīkotas ar viegli kopjamām virsmām un specializētām medicīniskām lampām. Renovēto telpu blokā atrodas speciālistu kabineti, jaundzimušo apskates un novērošanas istabas, kā arī Vakcinācijas kabinets. 

Valdes priekšsēdētāja Santa Markova: “Telpu renovāciju esam veikuši tikai un vienīgi par Dzemdību nama finanšu līdzekļiem, un esam priecīgi, ka tās sāk darboties tieši šajā - Ziemassvētku laikā. Tā ir skaista dāvana gan mūsu pacientiem, gan arī mūsu darbiniekiem.”
Atklāšanas pasākumu īpašu padarīja Latvijas Valsts prezidenta dzīvesbiedres, Dzemdību nama fonda patroneses A. Levites nodotais sveiciens Rīgas Dzemdību nama darbiniekiem, kā arī dāvanu maisiņš ar zeķītēm jaundzimušajiem, kas tiks dāvātas pirmajiem jauno aprūpes telpu apmeklētājiem.

Rīgas Dzemdību namā ik gadu pasaulē nāk trešā daļa no viesiem Latvijā dzimušajiem bērniņiem. Mātes un bērna aprūpes nodaļa ir viena no lielākajām nodaļām Dzemdību namā. Te kopumā strādā 23 bērnu māsas, 17 māsu palīgi, 3 ginekologi, 3 neonatologi  un 36 vecmātes. Mātes un bērna aprūpes nodaļā jaunie vecāki ar mazuli uzturas pēc dzemdībām. Mediķi uzrauga gan bērniņa, gan jaunās māmiņas veselību, vajadzības gadījumā sniedzot medicīnisko palīdzību. Jaundzimušo aprūpes telpās mazuļiem veic skrīninga  izmeklējumus un vakcinē; jaunie vecāki te var saņemt atbildes uz neskaidriem jautājumiem, kas saistītas ar bērna aprūpi un zīdīšanu.

Reklāma
Reklāma