Jauno Latvijas uzņēmēju radītās Ziemassvētku dāvanas bērnu priekam

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras  13 biznesa inkubatoros darbojas 435 jaunie uzņēmumi.  Tie visi ir Latvijā dibināti uzņēmumi, kas izveidojuši inovatīvus, pievilcīgus un ilgstpējīgus produktus bērniem. Līdzsvara slēpjritenis, ģipša ķieģeļu konstruktors un moderni trauki ir tikai daži no produktiem, ko ar lepnumu un prieku dēvēt par radītu Latvijā.

GoCar  radītie transportlīdzekļi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

GoCar radītie transportlīdzekļi.

Radošais būvniecības konstruktors Brick Maker ar spēles elementu palīdzību attīsta iztēli, radošās spējas, bērna telpisko un tēlaino domāšanu. Brick Maker kārbā atrodas visas darbam nepieciešamās sastāvdaļas: ģipša pulveris, forma ķieģeļu izliešanai, glāze ūdenim, līme, kā arī būvniecības pamācība. Lai uzbūvētu viduslaiku pili, bērnam ir jābūt apveltītam ar lielu pacietību. Neviltotu prieku sagādās iespēja uzbūvēto akmens pili izkrāsot pēc savām vēlmēm. 


Immerman Woodworks līdzsvara slēpjritenis WIU var kļūt par pirmo pārvietošanās līdzekli bērna dzīvē. Konstrukcijas vienkāršība un lietošanas veids ļauj WIU izmantot no agrīna vecuma. Liekta koka dabiskā amortizācija nodrošina saudzīgas kustības mugurkaulam, pārvarot reljefu. Slēpju platums nodrošina lielāku stabilitāti nekā skrejritenim. Stūres pagriešanas leņķis ir ierobežots, tādējādi padarot neiespējamus asus pagriezienus un to radītos kritienus. Slēpjritenim ir maināms augstums, konstrukcija ir vienkārša, un kopšana viegla. 


Zīmols PataTaTa piedāvā bohēmiska stila svētku apģērbus mazām meitenēm līdz 6 gadu vecumam

Rūpīgs roku darbs, karaliska kvalitāte, unikāls dizains, ielas bantes, kruzuļi, mežģīnes un interesanti piegriezumi – šīs īpašības apvienotas PataTaTa radītajā apģērbā. Zīmols rada apģērbus un aksesuārus īpašiem bērnu dzīves notikumiem – dodoties mājās no dzemdību nama, pirmajai fotosesijai, kristībām, pirmajai dzimšanas dienai, jo svētki pirmajos dzīves gados ir tik nozīmīgi! Arī pirmie Ziemassvētki!


Inovatīvie un atraktīvie mācību materiāli 3R KIDS ir īsts atradums, ko dāvināt zinātkāriem bērniem.

LIAA Talsu biznesa inkubatora dalībnieks 3R KIDS izstrādā un izgatavo mācību materiālus pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem. Īpašās burtu un ciparu kastes ir ar pārdomātu dizainu, daudzveidīgu pielietojumu un ietver vairākas funkcijas. Ražošanā izmantots dabai draudzīgs un bērnu veselībai drošs, nekaitīgs un dabīgs materiāls koks, kas savienojumā ar bišu vaska eļļu rada izsmalcinātu dizainu un īpaši patīkamu tekstūru. 


Vēl aizraujošāks par pedāļauto var būt tikai auto, ko pats uzbūvē! GoCar pedāļauto-konstruktors ražots no bērza saplākšņa un nerūsējošā tērauda un paredzēts braucējiem no 3 gadu vecuma, ieskaitot pieaugušos.


GoCar tiek piegādāts 95x65 cm lielā kastē, un tajā atrodamas visas nepieciešamās detaļas un instrumenti tā salikšanai, kā arī īpaši veidotas instrukcijas bērnam un vecākiem. GoCar ir radies, iedvesmojoties no bērnības sapņa, un nu kļuvis par bērnības sapņa piepildījumu gan lieliem, gan maziem.
 

Kleitiņas ar čiekuru apdruku, džemperi ar briežiem, lāču cepures, divpusēji velkami mētelīši ar kabatā noslēptu zaķi tiek darināti Bencha Muude bērnu dizaina apģērbu darbnīcā Mežvidos, Kārsavas novadā.

Katra šī zīmola kolekcija ir unikāla un tiek papildināta ar kādu interesantu aksesuāru vai detaļu, kas ir pieejama ierobežotā daudzumā. Bencha Muude apģērbi būs piemērota dāvana bērniem no dzimšanas līdz 10 gadu vecumam.


BURTIŅŠ ir personalizēti bērnu trauki, kuriem uz malas sasēdusi burtiņu rinda. Trauki radīti, lai kļūtu par bērnu labāko bērnības draugu, lai zem maltītes to gaida gaumīga ilustrācija vai alfabēts un lai ēšanas prieks ir liels. Burtiņš traukus var personalizēt ar jebkādu vārdu un jebkuru alfabētu! No dotajām krāsām un ilustrācijām savu trauku izskatu mazais izvēlas pats.


 

 

Reklāma
Reklāma

 

Bērnu rotaļlietu zīmola Smubic radītie 3D kartona konstruktori parūpēsies par to, lai bērniem vecumā no 3 gadiem būtu radošām nodarbēm bagāti vakari arī pēc svētkiem. Visi konstruktori ir saliekami bez šķērēm un līmes. Smubic konstruktors ir iespēja bērnam uzburt pašam savu pasaku pasauli – izvēlēties dizainu, salikt un krāsot ar guaša vai akrila krāsu, izrotāt ar plastilīnu un uzlīmēm. 



Leļļu māja ir ikvienas mazas princeses sapnis. Bet ikviena maza ugunsdzēsēja sapnis ir pašam savs ugundzēsēju depo. Zīmola Avenelza izgatavotās koka saplākšņa leļļu mājas un to aksesuāri kļūs par aizraujošu fantāzijas stūrīti katrā bērnistabā. Vairumu Avenelza rotaļlietu iespējams salikt un pēc rotaļāšanās atkal izjaukt – bez līmes, skrūvēm vai naglām.

 

 



LIAA Biznesa inkubatori sniedz atbalstu uzņēmumiem, kuri izstrādājuši inovatīvus produktus vai pakalpojumus un vēlas attīstīt savu uzņēmējdarbību. Latvijā darbojas 13 LIAA biznesa inkubatori un 3 biznesa inkubatoru atbalsta vienības, kuru darbību finansē ERAF projektā “Reģionālie biznesa inkubatori un radošo industriju inkubators” un Latvijas Republika.