Sinoptiķi tuvākajās dienās prognozē stipru vēju, lietu, sniegu un sauli

Ceturtdien Latvijā pastiprināsies vējš, tas nesīs sausāku un vēsāku gaisu, tādēļ nedēļas nogalē uzspīdēs saule, bet gaidāms arī lietus, sniegs un atkārtota vēja pastiprināšanās, prognozē sinoptiķi.

 

Beidzot būs klāt īsts novembra klimats

FOTO: Shutterstock.com

Beidzot būs klāt īsts novembra klimats

Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi gan ceturtdien, gan piektdien naktī un no rīta, pēc tam atkal sestdienas pēcpusdienā un naktī uz svētdienu dienvidrietumu vējš pretvēja piekrastē - galvenokārt Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē - brāzmās pieņemsies spēkā līdz 20-25 metriem sekundē. Stiprs vējš palaikam gaidāms visā valstī, bet teritorijas lielākajā daļā tā ātrums brāzmās nepārsniegs 20 metrus sekundē.

Ceturtdien vēl uzkavēsies siltums līdz +11 grādiem, un jau pusnaktī tiks pārspēti 19.novembra temperatūras rekordi. Savukārt piektdienas rītā, izklīstot mākoņiem, daudzviet piesals. Piektdien vietām īslaicīgi snigs, Vidzemes ziemeļu pusē dažviet gaidāma stipra snigšana.

Sestdienas rītā valsts lielākajā daļā gaidāms viegls sals; sagaidāms, ka pēcpusdienā vai vakarā no rietumiem virzīsies plaša nokrišņu zona, pastiprināsies vējš.

Svētdien gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +5..+9 grādiem, saule mīsies ar mākoņiem un vietām īslaicīgi līs.

Reklāma
Reklāma

Visticamāk, arī nākamnedēļ gaisa temperatūra pārsvarā būs virs nulles un brīžiem gaidāmi nokrišņi.