Šaubās par pārtikas paku saturu, vairākas pašvaldības tās aizstāj ar pabalstiem

Vairākas lielo pilsētu pašvaldības pārtikas pakas skolēniem attālināto mācību laikā aizstājušas ar pabalstiem.

Dažas pašvaldības nolēmušas brīvpusdienas nodrošināt dāvanu kartes veidā.

FOTO: Shutterstock.com

Dažas pašvaldības nolēmušas brīvpusdienas nodrošināt dāvanu kartes veidā.

Daugavpils domes deputāti vienbalsīgi pieņēma grozījumus lēmumā par ēdināšanas nodrošināšanu 7.-12. klašu skolēniem attālināto mācību laikā. Nolemts mainīt ēdināšanas formātu no pārtikas pakām, kuras komplektēja ēdināšanas uzņēmumi, uz naudas pārskaitījumiem uz vecāku kontu.

Šādas izmaiņas saistītas ar šaubām par pārtikas paku saturu. Komplekti bieži raisīja jautājumus gan vecāku, gan pašvaldības deputātu vidū.


Tikmēr tiem 1.- 6. klašu skolēniem, kuri mācās attālināti, skolas turpina izsniegt pārtikas pakas. Šādu ēdināšanas formātu dotē gan pašvaldība, gan valsts. Paku izmaksu aprēķins ir balstīts uz vienu skolas pusdienu izmaksām, tas ir, 1,42 eiro dienā vai nedaudz virs septiņiem eiro nedēļā.

Arī Jēkabpilī 1.-6.klašu skolēniem, ja izglītības iestādei vai klasei atbilstoši Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) norādījumiem noteikta mājas karantīna vai pašizolācija, bet mācību process tiek turpināts attālināti, kā arī 7.-12.klašu skolēniem, kuriem piešķirtas brīvpusdienas, līdz šim nodrošinātas brīvpusdienas pārtikas paku veidā.

Reklāma
Reklāma

Taču dome lēma, ka turpmāk brīvpusdienas tiks nodrošinātas pabalsta - dāvanu kartes - veidā.

Pabalstus piešķirs, ja Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai saskaņā ar normatīvajiem aktiem vai domes lēmumu ir noteikts attālināts mācību process vai atbilstoši SPKC noteiktiem pretepidēmijas pasākumiem klasei noteikta pašizolācija vai mājas karantīna, bet mācību process tiek turpināts attālināti vai bērnudārza grupai noteikta pašizolācija vai mājas karantīna.

Avots: Leta.lv