Šodien visā Latvijā norisinās labdarības akcija #WhiteFriday

Šodien, 13. novembrī, labdarības organizācija Ziedot.lv kopā ar platformu Mobilly aicina ikvienu iedzīvotāju vienoties ziedošanas akcijā #WhiteFriday, kuras mērķis ir veicināt atbalstu dažādu labdarības un nevalstisko organizāciju ikdienas darbam un akcentēt regulāra ziedojuma nozīmi. 

Šodien var palīdzēt organizācijām, kas palīdz citiem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šodien var palīdzēt organizācijām, kas palīdz citiem

Pirmā #WhiteFriday akcija notika šī gada februāra sākumā, un šoreiz, turpinot veiksmīgi aizsākto tradīciju, tā norisinās zīmīgajā 13. datumā kā simboliska atbilde vispasaules Black Friday iepirkšanās drudzim.

Šajā dienā sabiedrība tiek aicināta sniegt savu atbalstu mazākā vai lielākā apmērā vairāk nekā septiņdesmit dažādām organizācijām un projektiem, kas darbojas sabiedrības labā un kuru mērķi ir dažādi, taču vēlme viena - veidot labāku sabiedrību kopumā. Tā piemēram, organizācija Ziedot.lv aicina palīdzēt Covid-19 krīzē skartajiem, nodrošinot maltītes mediķiem, palīdzot radošo jomu pārstāvjiem un sarūpējot pārtikas grozus dīkstāvē esošajiem, kā arī pārtikas pakas maznodoršinātajiem. “Centrs Marta” vēlas sniegt jurista, sociālā darbinieka, psihologa vai psihoterapeita konsultācijas vardarbībā cietušām sievietēm, bet kustība “Viegli palīdzēt” aicina ziedot latviešu valodas apguvei represijās cietušajiem baltkrievu bēgļiem.

Tāpat atbalsts nepieciešams arī Latvijas Jaunatnes padomei, kas ar līdzcilvēku atbalstu vēlas nodrošināt turpmāku darbību Latvijas jauniešu pilsoniskās līdzdalības veicināšanā un padomes ikdienas procesu vadīšanā, kustībai “Iespējamā misija”, kas vāc ziedojumus jaunajai Latvijas skolu vadītāju profesionālās pilnveides programmai “3+3+3”, kā arī fondam “Rozā vilciens”, kas cer sniegt emocionālu un praktisku atbalstu sievietēm, kuras skāris krūts vēzis. Savukārt Bērnu slimnīcas fonda mērķis akcijas ietvaros ir vākt ziedojumus bērniem ar autiskā spektra traucējumiem, kamēr organizācijas Palīdzēsim.lv iecere ir sniegt atbalstu jauniešiem no sociāli mazaizsargātajām grupām.

Akcijas organizatori atgādina, ka finansiāls atbalsts ir tikai viens no veidiem, kā ziedot, un iespējas darīt labu ir bezgalīgas. Tā piemēram, Invalīdu un viņu draugu apvienība “Apeirons” lūdz atbalstu mājaslapas videspiejamiba.lv uzlabošanai, kuras mērķis ir informēt atbildīgās amatpersonas un institūcijas par vispārpieņemtiem standartiem pieejamas vides un universāla ēku dizaina nodrošināšanā.


“Ziedojumi tieši atspoguļo sabiedrības noskaņojumu, vērtības un vēlmi iesaistīties globālu problēmu risināšanā, kas īpaši iezīmējusies arī Covid-19 pandēmijas laikā. Tādēļ ziedošanas iniciatīva #WhiteFriday atgādina un dod iespēju palīdzēt tiem, kam tas šobrīd visvairāk ir nepieciešams, uzlabojot vidi, kurā mēs visi dzīvojam, kā arī radot vienotāku, atvērtāku un tolerantāku sabiedrību,” komentē organizācijas Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

Informācija par akciju un iesaistītajām labdarības un nevalstiskajām organizācijām, kā arī to iniciatīvām pieejama mājas lapā whitefriday.lv. Ziedojumus iespējams veikt mobilly.lv un ziedot.lv platformās ar Mobilly aplikācijas palīdzību, kā arī individuāli atbalstot organizācijas un veicot tiešos ziedojumus. 

Reklāma
Reklāma