Bērnu slimnīca gatava uzņemt mazos pacientus no reģoniem, lai atbrīvotos vietas Covid-19 pacientiem

Lai atslogotu reģionālās slimnīcas un palīdzētu nodrošināt gultas vietas Covid-19 pacientu uzņemšanai, Bērnu slimnīca ir paudusi gatavību paplašināt uzņemšanu un stacionēt bērnus no dažādām Latvijas slimnīcām. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Meklējot efektīvākos veidus, kā sniegt savu pienesumu valsts veselības sistēmas kapacitātes nodrošināšanai Covid-19 pandēmijas apstākļos, secinājām, ka mūsu mērķtiecīgi attīstītie pakalpojumi, uzkrātās zināšanas un pieejamie resursi ir visvērtīgākie tieši bērnu medicīnā. Tādēļ piedāvājam samazināt kolēģu noslodzi reģionos, ieguldot savus spēkus, lai uzņemtu vairāk bērnus Bērnu slimnīcā un gādātu par nepieciešamo veselības aprūpi visiem Latvijas bērniem. Šobrīd esam uzsākuši apzināt stacionēto bērnu skaitu reģionu slimnīcās, viņu diagnozes, kā arī pārskatām mūsu resursus,” stāsta Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Valts Ābols.  

Vienlaikus Bērnu slimnīca atgādina, ka sniedz iespēju saņemt attālinātas konsultācijas pie saviem speciālistiem ne tikai pacientiem, bet arī ģimenes ārstiem. Tas var palīdzēt ģimenes ārstam izvērtēt, vai pacientam ir nepieciešams doties uz slimnīcu, kā arī vienoties par tālākajiem soļiem ārstēšanā, izrunājot konkrēto gadījumu. 
 

Lasi arī: 

Slimnīcas pārstāvji uzsver, ka neatliekamā un akūtā palīdzība, piemēram, dažādu traumu gadījumā, bērniem šobrīd ir un arī turpmāk vienmēr tiks nodrošināta pilnā apmērā, neatkarīgi no hronisko pacientu uzņemšanas stacionārā.   

Par Covid-19 drošības pasākumiem Bērnu slimnīcā
Bērnu slimnīcā tiek pastiprināti domāts, lai radītu pēc iespējas drošu vidi gan pacientiem, gan vecākiem, gan darbiniekiem, un iespējami ilgi saglabātu pilnu pakalpojumu apjomu.

Tādēļ klātienes konsultāciju laikā Bērnu slimnīcas pacientiem nemainīgi ir jāievēro šādi piesardzības pasākumi Covid-19 izplatības ierobežošanai:

   • slimnīcā kopā ar bērnu atrasties vai doties vizītē uz izmeklējumu drīkst tikai viens vecāks, kuram nav saslimšanas pazīmes;
    • esot slimnīcā, obligāti jāvelk sejas maska un tas jādara pareizi;
 • pirms došanās uz vizīti, elektroniski jāaizpilda aplieinājums, kas atrodams šeit: https://www.bkus.lv/sites/default/files/editor/pp_pamaciba.pdf.

Tāpat visiem pacientiem, kuri tiks ārstēti stacionārā, un viņu vecākiem ir jāveic Covid-19 testi. Pacientiem, kuriem ir plānota stāšanās stacionārā plānveida kārtā, tests kopā ar vecākiem ir jāveic jau pirms došanās uz slimnīcu, dodoties uz kādu no izmeklēšanas vietām. 
 

Reklāma
Reklāma