Policija aiztur pedofilu, kas dežūrē pie 10 gadus vecas meitenes mājas Salaspilī

Pagājušo svētdien Valsts policijas Salaspils iecirkņa policisti aizdomās par mazgadīgas meitenes pamudināšanu iesaistīties seksuālās darbībās aizturēja kādu jau iepriekš par šādiem noziegumiem sodītu vīrieti.

 

Ilustratīvs foto. (Foto: Unsplash)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ilustratīvs foto. (Foto: Unsplash)

VP pārstāve Gita Gžibovska informē, ka viņš ar meiteni bija uzsācis saziņu kādā sociālajā multivides lietotnē. Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess un tiesa aizdomās turētajam piemērojusi apcietinājumu.

Policijā stāsta, ka svētdien, 1. novembrī, Valsts policija saņēma informāciju no kādas desmit gadu vecas meitenes tēva par to, ka pie viņu ģimenes mājokļa uzturoties pieaudzis vīrietis, kurš ir nobaidījis viņa meitu. Šis svešinieks iepriekš kādā sociālajā multivides lietotnē meitenei bija sūtījis seksuāla rakstura ziņas.

Notikuma vietā nekavējoties ieradās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirkņa policisti, kuri šo vīrieti turpat aizturēja. Tika noskaidrots, ka viņš dzimis 1996. gadā un jau iepriekš sodīts par līdzīgiem noziegumiem.

Izmeklēšanas laikā policisti ir noskaidrojuši, ka vīrietis desmitgadīgo meiteni bija uzrunājis sociālajā multivides lietotnē "Snapchat". Sarakstes laikā viņš piedāvājis meitenei tikties, veikt seksuāla rakstura darbības un atsūtīt viņam intīma rakstura fotogrāfijas. Vīrietim izdevies izvilināt meitenes dzīvesvietas adresi.

Reklāma
Reklāma

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 162.1 panta otrās daļas – par mazgadīgas personas pamudināšanu iesaistīties seksuālās darbībās vai par šādas personas pamudināšanu tikties ar mērķi izdarīt seksuālas darbības vai stāties dzimumattiecībās, izmantojot informācijas vai komunikācijas tehnoloģijas vai citu saziņas veidu, ja to izdarījusi pilngadīga persona. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.

"Valsts policija aicina vecākus bērniem pastāstīt par to, ka interneta vidē, tāpat kā reālajā dzīvē ir jāievēro piesardzība. Tostarp nedrīkst izpaust svešiniekiem informāciju par sevi, it īpaši savu dzīvesvietas vai skolas adresi. Pat tad, ja otrs cilvēks uzdodas par vienaudzi, nekad nevar zināt, kas ir ekrāna otrā pusē. Ļoti svarīgi veidot draudzīgas attiecības ar atvasēm, lai bērni saviem vecākiem uzticētos un stāstītu par savām ikdienas gaitām," norāda likumsargi.