Publisko četru scenāriju stratēģiju cīņai ar Covid-19 Latvijā

Valsts kanceleja ar nozares ministrijām sagatavojusi apkopojumu par ilgtermiņa stratēģiju Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Unsplash.com

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Unsplash.com

Stratēģijas pamatā ir četras riska kategorijas, no kurām pirmā ir viszemākā un ceturtā – visaugstākā. Pašlaik Latvija ir trešajā (oranžajā) riska kategorijā.

Saskaņā ar stratēģiju ierobežojumu apjoms var tikt ievests atkarībā no riska pakāpes. Katrai riska pakāpei rekomendētie pasākumi netiek ieviesti vienlaicīgi, bet pakāpeniski, vadoties pēc faktoriem, kas ir vadošie konkrētajā situācijā.

Reģionālā līmenī Covid-19 ierobežojumu ieviešana tiek apsvērta, ja Covid-19 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 50% no valsts vidējā rādītāja.

Jebkura darbība jebkurā fāzē var tikt papildus ierobežota vai apturēta reģiona vai valsts mērogā, ja tiek konstatēta sakarība ar Covid-19 izplatības riskiem.

Reklāma
Reklāma

Ar stratēģiju cer apturēt infekcijas izplatīšanos un panākt saslimstības rādītāju samazināšanos, novērst pārslodzi veselības aprūpei, nodrošināt izglītības pieejamību bērniem un sabalansēt piesardzības pasākumus ar ekonomisko aktivitāti.


 

Avots: LSM.lv