Valdība lemj par jauniem ierobežojumiem un aicina ievērot saukli "Mājas - darbs - svaigs gaiss"

Šodien notikušajā Ministru Kabineta ārkārtas sēdē nolemts, ka vēl vairāk tiks ierobežota cilvēku pulcēšanās. Pagarinās attālinātās mācīšanās laiku, piešķirs mediķiem, kas strādā ar Covi-19 pacientiem, piemaksas. Tiks domāts arī par biznesa jomas atbalstu.  

FOTO: Shutterstock.com

Preses konferences tiešraidē premjers Krišjānis Kariņš aicināja ieviest ikdienā principu "Mājas - darbs - svaigs gaiss". 

Nolemts, ka attālināto mācīšanos pagarinās līdz 15. novembrim vecāko klašu skolēniem no 7. līdz 12. klasei, jo tieši vecāko klašu skolēni šobrīd ir tie, kuru vidū visstraujāk izplatās infekcijas. SPKC epidemiologs Jurijs Perevožškovs pastāstīja, ka skolas brīvlaiks iezīmējis saslimstības samazinājumu 0-15 vecuma grupā, un tas liecina, ka skolu apmeklēšanas ierobežojumi ir bijuši efektīvi.  Statistika liecina, ka vismazāk šobrīd slimo bērnudārza vecuma bērni līdz 6 gadu vecumam.

Vēl vairāk samazināts cilvēku skaits, kas drīkst pulcēties. Privāti pasākumi nedrīkstēts pulcēt vairāk par 10 cilvēkiem, publisko pasākumu skaits noteikts līdz 300.

Ekonomikas padome lems, ko darīt ar slimības lapu izsniegšanu, lai darba devēji būtu ieinteresēti ļaut darbiniekiem, kam ir saslimšanas pazīmes, nedoties uz darba vietu. 

Reklāma
Reklāma