Zēns uz skolu atnes patronas, policija viņa mājās atrod mazkalibra šauteni

Pagājušajā nedēļā kāds zēns Sēlijas pusē uz skolu atnesis mājās atrastas patronas, tāpēc policija veikusi pārbaudi viņa mājoklī un atradusi citas patronas un mazkalibra šauteni, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

FOTO: Shutterstock.com

29.septembrī Jēkabpils iecirknī saņemta informācija no izglītības iestādes administrācijas, ka kāds skolēns uz skolu aiznesis patronas. Uzzinot, ka zēns munīciju bija atradis savā dzīvesvietā, likumsargi tajā pašā dienā sāka kriminālprocesu, veica kratīšanu un mājās atrada 85 patronas un mazkalibra šauteni.

Viens no bērna vecākiem paskaidroja, ka māja ir saņemta mantojumā. Pirms kāda laika tās bēniņos tika atrastas patronas un ierocis, taču viņš nav ziņojis par atradumu policijai. Pašlaik kriminālprocesā nozīmētas ballistikas ekspertīzes.

Likumsargi atgādina, ka šaujamieroču un šaujamieroču munīcijas iegādāšanās, glabāšana un pārvadāšana bez attiecīgas atļaujas ir krimināli sodāms nodarījums.

Policisti izsaka pateicību skolas administrācijai, kas rīkojās operatīvi un atbildīgi.

Tāpat likumsargi atgādina, ka šaujamieroču un šaujamieroču munīcijas iegādāšanās, glabāšana un pārvadāšana bez attiecīgas atļaujas ir krimināli sodāms nodarījums, pat tad, ja to atrod, un par šādiem atradumiem nekavējoties ir jāziņo policijai.

Reklāma
Reklāma

Kalniņa informēja, ka laika posmā no 2019.gada 1.janvāra līdz 30.septembrim par šaujamieroču, šaujamieroču būtisko sastāvdaļu, šaujamieroču munīcijas, lielas enerģijas pneimatisko ieroču, sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu neatļautu izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu, realizēšanu un realizēšanas noteikumu pārkāpšanu Zemgalē sākti 32 kriminālprocesi, visvairāk Aizkraukles iecirknī - deviņi. Šogad tādā pašā laika posmā ir sākti 34 kriminālprocesi, 11 no tiem Jēkabpils iecirknī.

Ziņa no portāla www.jauns.lv