Izlaidumos drīkst piedalīties līdz 300 personām, ja tie norisinās ārā

Izlaidumos līdz 30.jūnijam drīkst piedalīties līdz 300 personām, ja tie norisinās ārā, savukārt līdz 100 personām, ja tie norisināsies iekštelpās, trešdien preses konferencē informēja Izglītības kvalitātes valsts dienesta Uzraudzības departamenta direktors Juris Zīvarts.

 

unsplash.com

FOTO: Mammamuntetiem.lv

unsplash.com

Viņš uzsvēra, ka skolu vadītājiem jāuzrauga, lai cilvēku grupas nepārklātos un pasākumos nenotiktu drūzmēšanās.

Tāpat Zīvarts aicināja skolas, kurās ir liels beidzēju skaits, izvērtēt pasākumu grafiku, kā arī sazināties ar vecākiem un atgādināt, lai uz pasākumu neierastos tik daudz sveicēju, kā parasti šajos pasākumos ierasts.

Jau ziņots, valdība vakar noteica, ka līdz jūnija beigām pasākumos iekštelpās varēs pulcēties ne vairāk kā 100, bet ārtelpās - ne vairāk kā 300 cilvēku, paredz Veselības ministrijas (VM) izstrādātais noteikumu projekts "Epidemioloģiskās drošības pasākumi un pretepidēmijas pasākumi Covid-19 izplatības ierobežošanai".

Pasākumu organizatoriem, kas ārtelpās plāno uzņemt ne vairāk kā 300 cilvēkus, jāievēro, lai vienai personai ir nodrošināti ne mazāk kā četri kvadrātmetri no pasākuma norises telpas platības. 

Reklāma
Reklāma

Savukārt no 1.jūlija līdz 31.jūlijam vienlaikus iekštelpās, kuru kopējā publisko telpu platība ir mazāk par 1000 kvadrātmetriem, varēs uzturēties ne vairāk kā 100 cilvēki. Telpās, kuru kopējā platība ir lielāka par 1000 kvadrātmetriem, vienlaikus varēs uzturēties līdz 500 cilvēkiem.

Šajā gadījumā pasākumu organizatoriem ir jānodrošina, ka telpās atrodas ne vairāk kā 50% no kopējā iespējamā cilvēku skaita, ko pieļauj pasākuma norises telpas platība un infrastruktūra. Tāpat uz vienu personu jānodrošina ne mazāk kā četri kvadrātmetri no pasākuma norises telpas platības. Pasākuma organizatoriem ir jānodrošina publiski pieejama informācija par maksimālo pieļaujamo cilvēku skaitu pasākuma norises vietā.