Bezglutēna vasaras nometne 8 - 15 gadus veciem bērniem

Turpinot iesākto tradīciju, arī šogad celiakijas pacientu biedrība “Dzīve bez glutēna” rīko vasaras nometni bērniem, kuriem ikdienā jāievēro bezglutēna diēta. Izklaidējoši izglītojošā nometne “Superpiedzīvojums” notiks Kocēnos no 19. līdz 25. jūlijam un tajā aicināti piedalīties bērni vecuma posmā no 8 līdz 15 gadiem. Visiem dalībniekiem tiks nodrošināta pilnvērtīga bezglutēna ēdināšana. 

Nometnes dalībniekiem tiks nodrošināta pilnvērtīga glutēnu (lipekli) nesaturoša ēdināšana četras reizes dienā

FOTO: Shutterstock.com

Nometnes dalībniekiem tiks nodrošināta pilnvērtīga glutēnu (lipekli) nesaturoša ēdināšana četras reizes dienā

“Mācību gada noslēgums attālinātajā režīmā bija liels izaicinājums arī bērniem ar celiakiju un glutēna nepanesību, kuriem pat bez Covid-19 noteiktajiem karantīnas ierobežojumiem arī ikdienā ir ierobežotas socializēšanās iespējas. Lai vismaz vasarā nodrošinātu viņiem iespēju pavadīt laiku kopā ar vienaudžiem, satikt jau zināmos draugus vai iepazīt jaunus, kā arī kopīgi apgūt jaunas prasmes, mūsu biedrība, turpinot tradīcijas, organizē bezglutēna vasaras nometni bērniem un jauniešiem, ievērojot visus obligātos piesardzības pasākumus, kas noteikti Covid-19 izplatības ierobežošanai” - stāsta biedrības “Dzīve bez glutēna” valdes priekšsēdētāja Anna Vilsone. 

 

Vasaras nometne īpaši padomājot par tiem bērniem un jauniešiem, kuriem ir celiakija vai glutēna nepanesība. 

 

Bērniem un pusaudžiem, kuriem jāievēro stingra diēta bez glutēna, ir ļoti grūti un pat neiespējami atrast iespēju piedalīties parastās vasaras nometnēs, tāpēc biedrība “Dzīve bez glutēna” jau septīto gadu pēc kārtas  rīko vasaras nometni īpaši padomājot par tiem bērniem un jauniešiem, kuriem ir celiakija vai glutēna nepanesība. Tas ir liels atbalsts šādām ģimenēm, jo, pat neņemot vērā šogad noteiktos socializēšanās ierobežojumus Covid-19 dēļ, arī ikdienā šiem bērniem ir ļoti ierobežotas atpūtas iespējas ārpus mājas. 

 

Šajā gadā nometnes dalībniekus sagaida neaizmirstami piedzīvojumi, spilgtas emocijas un aizraujošas spēles Kocēnu sporta namā. Nometnes noslēgumā tiks kronēti Supervaroņi. Bezglutēna nometnes programmā iekļautas izklaidējoši izglītojošas nodarbības, aktīvas spēles brīvā dabā, sporta spēļu turnīri, foto-orientēšanās, stratēģiskās prāta spēles, kino vakars ar popkornu un citas interesantas nodarbības. Šogad jaunums - spēle “Skrējiens pēc miljona”. 

 

Sadarbojoties ar bezglutēna produktu ražotājiem Schär un Nestle, nometnes dalībniekiem tiks nodrošināta pilnvērtīga glutēnu (lipekli) nesaturoša ēdināšana četras reizes dienā.

 

Nometnē aicināti piedalīties ne tikai latviešu, bet arī krievu valodā runājoši bērni un pusaudži, jo personāls pārzina abas valodas. Nometnes apraksts un pieteikums publicēti mājas lapā www.dzivebezglutena.lv

 

Nometnes datums un maksa:

Reklāma
Reklāma

Nosaukums - «Superpiedzīvojums» (bērniem vecumā no 8-15 gadiem)

Vieta - Kocēnu sporta nams, Alejas iela 4, Kocēni, Kocēnu pagasts, LV - 4220 

Datums - 19.-25.jūlijs (7 dienas)

Maksa - 269 EUR /249 EUR  (Biedrības “Dzīve bez glutēna” biedriem (Rīgas iedzīvotājiem iespējama atlaide))

 

Lūdzam pēc iespējas ātrāk pieteikt dalību nometnei, aizpildot pieteikuma formu.

 

Papildus informācija:

Anna Vilsone, biedrības “Dzīve bez glutēna” valdes priekšsēdētāja

Mobilais telefons 29460576, e-pasts: bezglutena.nometne@gmail.com, www.dzivebezglutena.lv, www.facebook.com/dzivebezglutena