Ģimeņu aptauja "Ar COVID-19 saistītais stress un tā pārvarēšana ģimenēs ar bērniem"

COVID-19 ir ietekmējis cilvēku dzīves visā pasaulē. Daudzās valstīs ir ieviesti pasākumi vīrusa izplatības ierobežošanai, piemēram ārkārtas stāvokļa izsludināšana un robežu slēgšana. Izglītības iestāžu slēgšana un dzīve mājās ir lielā mērā ietekmējusi ģimenes ar bērniem. 

FOTO: Shutterstock.com

Lai labāk izprastu pandēmijas ierobežojumu sekas, Latvija ir iestaistījusies starptautiskā pētījumā. Pētījumu Latvijā vada Latvijas Universitātes asociētā profesore Baiba Martinsone: "Mēs aptaujāsim visu vecumu bērnu vecākus Latvijā, Vācijā, Grieķijā, Japānā un ASV, lai vairāk izprastu to, ar kādiem izaicinājumiem ģimenes saskaras Covid-19 ierobežojumu laikā. 

Patreiz esam unikālā situācijā, kad ārkārtas situācijas dēļ dažādās valstīs ģimenes piedzīvo līdzīgu pieredzi, kas saistās ar attālināto mācīšanos un darbu, sociālo distancēšanos un citiem ierobežojumiem. Aptauja ir anonīma un dati tiks analizēti tikai apkopotā veidā, lai noskaidrotu ģimeņu situāciju un nepieciešamo atbalstu psiholoģiskās labklājības nodrošināšanai. Rezultāti tiks publiskoti pēc aptaujas veikšanas visās iesaistītajās valstīs. 

Aptauju var aizpildīt arī vienas ģimenes bērnu katrs vecāks atsevišķi.

Saite uz aptauju ir šeit

Reklāma
Reklāma