No 15. maija policija Rīgas sabiedriskajā transportā pārbaudīs, vai pasažieri lieto sejas maskas

No 15.maija Rīgas pašvaldības policija īstenos pārbaudes sabiedriskajā transportā, lai pārliecinātos, ka iedzīvotāji lieto mutes un deguna aizsegus (maskas, šalles, respiratorus utt.) sabiedriskā transporta izmantošanas laikā. Pārbaudes tiks īstenotas sadarbībā ar Rīgas satiksmes kontroles dienestu, kura darbinieki vienlaikus pārbaudīs, vai visi pasažieri ir iegādājušies biļetes.

FOTO: Shutterstock.com

Pirmo nedēļu, proti, līdz 22.maijam RPP darbinieki sabiedriskajā transportā pārsvarā strādās preventīvi un, ja pārkāpumi nebūs klaji vai rupji, tad policisti iespēju robežās izteiks brīdinājumus.

Tāpat plānots, ka policisti daļai pasažieru izsniegs vienreiz lietojamu masku, ja viņam tādas nebūs.

Tiesa, policistiem masku skaits nav bezgalīgs, tādēļ uz maskas saņemšanu no policijas nedrīkst paļauties.

Vienlaikus jāatgādina, ka ikviens gadījums tiek vērtēts individuāli un kārtības sargs notikuma vietā nepieciešamības gadījumā var lemt arī par naudas soda piemērošanu.

Reklāma
Reklāma

Pēdējo dienu laikā internetā ir izplatīta nepatiesa informācija, ka par mutes un deguna aizsega neizmantošanu likumā neesot paredzēts sods. Šī informācija ir nepatiesa – par prasības neievērošanu piemērojams tāds pats soda mērs kā par jebkuru citu ārkārtējās situācijas ierobežojumu pārkāpumu, proti, fiziskām personām likumā paredzētais sods ir no 10 līdz 2000 eiro.

No portāla www.jauns.lv