Rīt atjaunos gaisa, jūras, autobusa un dzelzceļa pārvadājumus uz Lietuvu un Igauniju

No 15.maija atjaunos gaisa, jūras, autobusa un dzelzceļa pārvadājumus uz Lietuvu un Igauniju, ceturtdien ārkārtas sēdē lēmis Ministru kabinets.

No 15.maija atjaunos gaisa, jūras, autobusa un dzelzceļa pārvadājumus uz Lietuvu un Igauniju

FOTO: Shutterstock.com

No 15.maija atjaunos gaisa, jūras, autobusa un dzelzceļa pārvadājumus uz Lietuvu un Igauniju

Valdība rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu iekļāvusi punktu, kas paredz ar 15.maiju atsākt starptautiskos pasažieru gaisa, jūras, autobusa un dzelzceļa pārvadājumus uz Lietuvu un Igauniju vai no Lietuvas un Igaunijas.

Tāpat satiksmes ministram būs atļauts izdarīt izņēmumus attiecībā uz starptautiskajiem pasažieru pārvadājumiem. Satiksmes ministrs varēs noteikt ierobežojumus un nosacījumus starptautisko pasažieru gaisa pārvadājumu, jūras pārvadājumu, autopārvadājumu un dzelzceļa pārvadājumu veikšanai.

Jau ziņots, ka Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" pēc visu nepieciešamo atļauju saņemšanas, pirmdien, 18.maijā, atsāks tiešos lidojumus no Tallinas uz Amsterdamu, Kopenhāgenu un Oslo, bet no 25.maija - uz Viļņu, informēja "airBaltic" pārstāve Alise Briede.

Lietuvas valdība trešdien apmierināja "airBaltic" lūgumu atļaut tai atsākt reisus no Viļņas uz Rīgu un Tallinu.

Briede norādīja, ka lidsabiedrība ir gatava atsākt lidojumus arī no starptautiskās lidostas "Rīga", tiklīdz tiks saņemta atļauja no atbildīgajām iestādēm.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norādīja, ka lidsabiedrības pasažieru, darbinieku un sabiedrības veselība un drošība "stāv pāri visam", tāpēc, atsākot lidojumus, visiem pasažieriem tiks nodrošinātas sejas maskas un dezinfekcijas salvetes. Tāpat "airBaltic" sekos līdzi atbildīgo iestāžu rekomendācijām. "Papildus tam mēs joprojām turpinām izstrādāt precīzas vadlīnijas vairākām citām drošības aktivitātēm," viņš uzsvēra.

Reklāma
Reklāma

Jau vēstīts, ka Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju līdz 9.jūnijam izsludināta ārkārtējā situācija.

No portāla www.jauns.lv