Noteikta vienreizēja piemaksa pie valsts pabalsta par bērnu invalīdu

Par laiku, kamēr visā valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija, personām, kurām šajā periodā ir tiesības uz piemaksu pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu ar invaliditāti, tiks izmaksāta vienreizēja piemaksa 150 eiro apmērā.

FOTO: Shutterstock.com

Šāds lēmums pieņemts, lai sniegtu papildu finansiālo atbalstu ģimenēm, kuras audzina bērnu ar invaliditāti, laikā, kad visā valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ sakarā ar Covid-19 izplatību ir noteikti vairāki valsts līmeņa ierobežojumi, t.sk. slēgtas izglītības iestādes, dienas aprūpes centri, kā arī ir ierobežota ārstniecības pakalpojumu pieejamība.

“COVID - 19 pandēmijas laikā  noteikto ierobežojumu dēļ  slodze pieaugusi visiem vecākiem. Tomēr bērniem ar invaliditāti dažkārt pieaugušā klātbūtne ir nepieciešama nemitīgi, līdz ar to tas ir papildus finansiālais, emocionālais un sociālais slogs. Valdības apstiprinātais 150 eiro atbalsts šīm ģimenēm palīdzēs krīzi pārvarēt,” uzsver labklājības ministre Ramona Petraviča.

Vienreizējās piemaksas izmaksu paredz otrdien, 12. maijā, valdības sēdē pieņemtie MK noteikumi “Grozījums Ministru kabineta 2009.gada 22.decembra noteikumos “Noteikumi par ģimenes valsts pabalstu un piemaksām pie ģimenes valsts pabalsta””.

Tiesības uz vienreizējo piemaksu ir arī personām, kuru bērni,ar invaliditāti ārkārtējās situācijas laikā jau ir sasnieguši vai sasniegs pilngadību. .

Vienreizējās piemaksas izmaksu nodrošinās VSAA, izmaksājot to līdz 30. jūnijam uz tās personas kredītiestādes vai pasta norēķinu sistēmas kontu, uz kuru tiek vai tika izmaksāta piemaksa pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu ar invaliditāti.  

Reklāma
Reklāma