Lietuvā no Covid-19 jau septiņi mirušie. Īpaši aicinām saudzēt seniorus un tuviniekus ar honiskām kaitēm!

Lietuvā sestdien apstiprināts septītais Covid-19 izraisītais nāves gadījums - pievakarē miris vecāka gadagājuma cilvēks Klaipēdā, ziņu aģentūrai BNS pastāstījusi Veselības ministrijas pārstāve Neringa Mikēnaite.

Lai gan slimnieks bija inficējies ar koronavīrusu, faktiski viņš miris no citām slimībām. Inficēšanās viņam konstatēta, pārbaudot visus acu slimību nodaļas mediķus un pacientus.

FOTO: Shutterstock.com

Lai gan slimnieks bija inficējies ar koronavīrusu, faktiski viņš miris no citām slimībām. Inficēšanās viņam konstatēta, pārbaudot visus acu slimību nodaļas mediķus un pacientus.

Klaipēdas Universitātes slimnīcas direktors Vinss Janušonis Lietuvas sabiedriskās raidorganizācijas ziņu portālam Lrt.lt pastāstījis, ka šis pacients, kuram bijušas vairākas citas saslimšanas, ārstēts acu slimību nodaļā, kur vīruss izplatījies no kādas mediķes, un vēlāk pārcelts uz infekcijas slimību nodaļu.

Pēc Janušoņa teiktā, lai gan slimnieks bija inficējies ar koronavīrusu, faktiski viņš miris no citām slimībām. Inficēšanās viņam konstatēta, pārbaudot visus acu slimību nodaļas mediķus un pacientus.

 

Pirms tam ministrija apstiprināja, ka Lietuvā miris vēl viens gados vecs pacients, kas ārstējies Ukmerģes slimnīcā. Vīrusa tests šim slimniekam veikts vēl pirms nāves, kas iestājusies ceturtdien, bet testa rezultāti saņemti sestdien.

Ukmerģes rajona pašvaldības administrācijas direktors Darjus Varns portālam Lrt.lt sacījis, ka sestais slimības upuris piederējis "nevis vienkārši pie riska grupas, bet pie īpaša riska grupas", jo sirdzis ar vairākām hroniskām slimībām.

Reklāma
Reklāma

Kā ziņots, Lietuvā līdz šim reģistrēti 382 Covid-19 gadījumi.

 

Ņemot vērā notiekošo Lietuvā, īpaši aicinām rūpēties par senioriem un tuviniekiem ar hroniskām slimībām. Tāpat aicinām izvairīties no publiskām vietām un veikalā ievērot 2 metru distanci.