Viens no vecākajiem no COVID - 19 izārstētajiem slimniekiem - 103 gadus veca kundzīte

Pēc 6 dienu ārstēšanās Uhaņas slimnīcas intensīvajā nodaļās atveseļoties ir sākusi kāda 103 gadus veca ķīniešu sieviete. Tagad viņa jau pat ir izrakstīta turpināt ārstēšanos mājās, raksta Daily Mail. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Līdz šim ķīniete ir vecākā saslimusī ar koronavīrusu, kas ir arī izārstējusies. Pirms tam "rekords" bija kāds 101 gadu vecs pacients, kas veiksmīgi atveseļojās. 

Ārstējošais ārsts uzskata, ka kundze cienījamajos gados veiksmīgi izārstējās, jo, neraugoties uz vecumu, viņai nebija citu hronisku saslimšanu.  


Video var noskatīties, kā priecīgi dziedot, pacienti izved no slimnīcas reanimācijas nodaļas. Sievietei COVID - 19 oficiāli diagnosticēja 1. martā. Viņa bija kritiskā stāvoklī un vairs pat nespēja sarunāties ar mediķiem. 

Medmāsas un aprūpējošais personāls ļoti rūpējies par kundzīti, jo vecā dāma esot bijusi ļoti laipna un sirsnīga. Neviens nevarēja palikt vienaldzīgs. Nu kundze ir kļuvusi enerģiska un ārsti neprognozē tālākas komplikācijas.

Otrs vecais cilvēks, kas izārstējies no lipīgā vīrusa, ir ir kāds 101 gadu vecs kungs, kas slimnīcā pavadīja nedēļu, bet pēc tam tika palaists mājās, jo tur viņu gaidīja 92 gadus vecā sieva.

Uzskata, ka koronavīruss īpaši bīstams ir veciem un slimiem cilvēkiem. Īpaši vīriešiem, kas ir vecāki par 65, smēķē un piekopj neveselīgu dzīvesveidu. Tāpēc šādi vecu cilvēku izveseļošanās gadījumi ir reti un vienlaikus arī vieš cerību, ka izārstēties ir iespējams arī cienījamos gados.  

Pēc pašreizējiem datiem ar COVID - 19 ir inficējušies ap 120,000 cilvēku visā pasaulē. Ķīnā saslimušo skaits ik dienu samazinās.  

Reklāma
Reklāma