Latvijā apstiprināts pirmais koronavīrusa gadījums. PAPILDINĀTS

Latvijā apstiprināta pirmā saslimšana ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19", informēja Veselības ministrijā.

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) apstiprina, ka Latvijā pirmajam pacientam diagnosticēta koronavīrusa izraisītā slimība "Covid-19".

"Covid-19" infekcija konstatēta kādai sievietei. Šobrīd Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāde organizē viņas pārvešanu uz Latvijas Infektoloģijas centru. Sievietes veselības stāvoklis neesot smags.

Preses konferencē, kas notika šodien, plkst. 20.00, piedalījās veselības ministre Ilze Viņķele (AP), SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs, kā arī Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) infektoloģijas galvenā speciāliste Ludmila Vīksna.

Jau ziņots, ka jaunais koronavīruss pirmo reizi konstatēts 2019.gada 31.decembrī Ķīnā. Kopš tā laika tas reģistrēts vēl vairākos desmitos valstu. Latvijā nav apstiprināts neviens saslimšanas gadījums ar koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19".

Reklāma
Reklāma

Tomēr jaunais koronavīruss ceturtdien tika konstatēts Igaunijā, bet piektdien - arī Lietuvā un Baltkrievijā. Igaunijā konstatētajā gadījumā saslimušais Irānas pilsonis uz Tallinu bija ceļojis caur Rīgu. Visos šajos gadījumos inficētās personas kaimiņvalstīs ieradušās no vīrusa skartajām valstīm un teritorijām, konkrētajos gadījumos - no Irānas un Itālijas.

Latvijā no 28.februāra īpaši piesardzības pasākumi ir attiecināti uz personām, kuras ir atgriezušās no Itālijas Lombardijas, Veneto, Emīlijas-Romanjas, Pjemontas apgabaliem, Japānas, Singapūras, Dienvidkorejas, Irānas un Ķīnas.