Liepājas PII “Kriksītis” 2. grupas “Zaķīši”. Pieteikums konkursam

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. Liepājas PII "Kriksītis" 2. grupas "Zaķīši" bērni ir iesūtījuši pieteikumu konkursam.

Uzliec pauzi plastmasai

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uzliec pauzi plastmasai

Konkursa dalībnieki raksta šādi:

Pēteris – Nepareizi, ka visur mētājas maisiņi, pat vējš pūšot sanes visur. Maisiņi sliktumu nodara dabai, koki izžūst, dzīvnieki sapinas un nomirst. No veciem maisiņiem vajag ražot jaunus maisiņus. Labāk uzcelt fabriku, kur taisa no veca papīra visu, ko vajag. Maisiņus, kastes, traukus un atkal taisīt no jauna. Neaiztikt kokus un krūmus.
 

Toms – Nevar mest maisiņus kur gribās. Vajag lietot auduma vai papīra maisiņus. Mammai ir daudz auduma maisiņu, mamma pati šuj. 


Oskars – Ja mēs gružosim dabu, tad mums arī tas jāsavāc tos. Jātaisa akcija, un, kas savāc daudz samētātu maisiņu, jādod pavelti auduma maisiņi, tos varēs lietot mūžīgi. Ja mētā plastmasas maisiņus, tad dzīvnieki iesprūst maisiņos un viss, tas ir bēdīgi, viņi nav brīvi.


Rihards – Kad aiziet uz veikalu un nopērk ābolus un kartupeļus atnākot mājās šķirojam gružus pa gružu kastēm. Tad gružu mašīna atbrauc un savāc, aizved tur, kur tie nemētāsies. Tos tur sapresē. Tad vējš neaiznesīs nekur. No veciem plastmasas maisiņiem var taisīt virves, lai kaut ko sasietu. 


Domeniks – Manā ģimenē lieto plastmasas maisiņus un liek tos atvilktnē, lai atkal lietotu. Bet, kad veikalā pērkam daudz, tētis liek nopirkto kartona kastē.


Martins – Pasakā mākonītis domāja, ka dara labu un ka būs skaisti, bet kokiem vajag ūdeni un gaisu. Vējš arī nezināja, ka smukie maisiņi ir gruži dabai tos nevajag arī mums tos nevajag. 


Miks–Vējš un mākonis bija dumji un nezināja, ka maisiņi ir kaitīgi. Bet daudzi cilvēki arī ir dumji, bet daudzi nē. Un tie kuri ir gudri varētu iemācīt dumjajiem cilvēkiem, ka maisiņus nevajag mētāt pa zemi. 


Arturs – Es biju redzējis video, kur ezītis bija iesprūdis plastmasas saldējuma glāzē, ja cilvēks viņam nepalīdzētu, ezītis nomirtu. Mums vajag visu savākt, lai apkārt ir tīrs. Un salikt visur zīmes, lai citi neko nemet uz zemes, bet met miskastē. 

Reklāma
Reklāma


Ēriks – Vējš maisiņu aizpūta mākonim, tāpēc ka cilvēks to nometa un nesavāca. Un kokam tāds lietus nepatika, tāpēc ka gribēja ūdeni. Vajag maisiņus nest mājās un neatstāt uz ielām, tad būs tīrs un labi.


Markuss – Es ar opi un omi biju sēnēs uz mežu, tur arī bija gruži, nezinu kurš tur viņus aiznesa. Opis bija dusmīgs un teica, ka tā dara slikti cilvēki. Darīt tā nevar, jo gružiem jābūt gružkastē.

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

BALVAS

Pārsteiguma balvas no “Annahouse.lv”