Ungārijā ģimenēm, kurās aug trīs un vairāk bērni, piešķirs pasakainas summas

Ungārijas valdība precētiem pāriem, kuru ģimenē aug vismaz trīs bērni, piedāvās aptuveni 10 miljonu forintu (30 000 eiro) aizdevumu, kas nebūs jāatmaksā.

 

FOTO: Shutterstock.com

Milzīgās summas trīs un vairāk bērnu ģimenēm tiks piedāvātas no šī gada jūlija, turklāt, aizdevumu pāris varēs iztērēt jebkādām savām vajadzībām un vēlmēm, vēsta “Euronews.com”. 

Kur ir āķis?
Tāpat kā daudzas citas Eiropas valstīs, arī Ungārija izjūt darba spēka trūkumu, iedzīvotāji pamet savu dzimteni labākas dzīves meklējumos citviet. 

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns un viņa labējā partija vēlas veicināt iedzīvotāju skaita pieaugumu, atbalstot ģimenes, nevis ievedot valstī lēto darbaspēku. “Mēs ticam, ka iedzīvotāji vēlas, lai Ungārija paliek ungāru zeme, nevis ieceļojušu imigrantu lielvalsts,” piebilda Orbāns. 

Lai arī Eiropas Savienības vidējais auglības līmenis ir 1,59, Ungārijā šis skaitlis ir vien 1,49 bērni uz sievieti. 

Aizdevums ir daļa no Orbāna ģimeņu aizsardzības plāna, kur 4,8% no IKP tiks novirzīti ģimeņu atbalstam un dzemdību veicināšanai. 

Citos aizsardzības plāna punktos ietilpst atbalsts pirmā mājokļa iegādei, subsīdijas automašīnas iegādei daudzbērnu ģimenēm un atbrīvojums no iedzīvotāju ienākuma nodokļa nomaksas uz mūžu tām sievietēm, kuras pasaulē laidušas vismaz četrus bērnus. 

Reklāma
Reklāma

 

 

No portāla Jauns.lv