Līdz 30. aprīlim bez maksas varēs nodot vecās auto riepas

Laikā no 28. marta līdz 30. aprīlim iedzīvotājiem ir iespēja nodot nolietotās riepas gan to maiņas servisos, gan šķiroto atkritumu savākšanas laukumos. 

Pagājušogad šīs akcijas rezultātā pārstrādei tika nodotas vairāk nekā 2000 tonnu nolietotu riepu.

FOTO: Shutterstock.com

Pagājušogad šīs akcijas rezultātā pārstrādei tika nodotas vairāk nekā 2000 tonnu nolietotu riepu.

Latvijas Zaļais fonds kopā ar atbildīgiem servisiem un šķiroto atkritumu savākšanas laukumiem jau otro gadu pēc kārtas rīko akciju "Dod riepām otru dzīvi!". Pagājušogad šīs akcijas rezultātā pārstrādei tika nodotas vairāk nekā 2000 tonnu nolietotu riepu.

Šopavasar akciju norisināsies trīs posmos. Veselu mēnesi – no 28. marta līdz 30. aprīlim – aktīvajā riepu maiņas sezonā nolietotās riepas ir iespējams bez maksas atstāt konkrētos riepu maiņas servisos. Divas nedēļas – no 15. līdz 30. aprīlim – četras nolietotās riepas ikviena privātpersona varēs bez maksas nodot konkrētos šķiroto atkritumu savākšanas laukumos. Savukārt 27. aprīlī, kļūstot par daļu no Lielās talkas, privātpersonas četras nolietotās riepas varēs nodot konkrētos šķiroto atkritumu savākšanas laukumos, vai līdz ar Lielās talkas aktivitātēm sakopt vidi, savācot ļaunprātīgi dabā izmestās riepas.

Latvijas Zaļais fonds parūpēšoties, lai savāktās riepas tiktu savlaicīgi un atbildīgi pārstrādātas. No pārstrādātajām riepām var radīt segumus bērnu un sporta laukumiem, ilgāk lietojamus ceļus un izturīgākas būves.

Reklāma
Reklāma