Parādījušās pirmās pavasara vēstneses – kļavu sulas

Rīgas tirgos un veikalos jau parādījusies viena no pirmajām pavasara vēstnesēm – kļavu sula, kas pēdējos gadus savus cienītājus sagaida jau februāra otrajā pusē. Šogad kļavu sulas cena īpaši nav mainījusies un tā ir robežās no pusotra līdz diviem eiro litrā. Iespējams, ka ar laiku, kad tirgū tā parādīsies vairāk, arī cena varētu kristies par pārdesmit eirocenriem litrā.

 

Tirgū jau parādījušās pirmās kļavu sulas, kas liecina par to, ka pavasaris jau ir pavisam tuvu. (Foto: Karīna Egliena)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tirgū jau parādījušās pirmās kļavu sulas, kas liecina par to, ka pavasaris jau ir pavisam tuvu. (Foto: Karīna Egliena)

Vienā otrā galvaspilsētas ekoveikaliņā un arī tirdziņos nopērkamas kļavu sulas – gan litra, gan divu un trīs litru pudelēs. Litrs sulas maksā divus eiro, vai tuvu tiem. Rīgas Centrāltirgus Mārketinga un komunikācijas daļas vadītājs Aleksandrs Šuņins Jauns.lv informēja: „Jā, kļavu sula Rīgas Centrāltirgū ir: 1 litrs - 2 eiro, 2 litri - 3 eiro” un piebilst, ka „kļavu sula ir daudz saldāka nekā bērzu sula, tā var saturēt līdz pat 10% cukura. Pavasara sula atvieglo sāpes, mazina stīvumu locītavās un uzlabo gremošanu”. Arī Kalnciema kvartāla tirdziņš 23. februārī visus aicina pie sevis, jo „preču klāstā jau parādīsies pirmās kļavu sulas”.


Kādā galvaspilsētas ekoveikaliņā Jauns.lv pamanīja kļavu sulu par 1,79 eiro pudelē. Ja pērk tieši to ražotāja, izmaksā lētāk. Ir pat sludinājumi, kuros svaigas kļavu sulas piedāvā pat par 1,20 eiro litrā.

 

Reklāma
Reklāma

No portāla Jauns.lv