Kas šobrīd aktuāls pusaudžu vecākiem

Vecākiem ir jāmācās sarunāties ar savu bērnu par visiem jautājumiem! Arī par sensitīviem - secināts, vecāku organizācijas rīkotajā Vecāku sapulcē ar tematiku "Vai viegli būt pusaudža vecākiem?".

Vecāku un speciālistu tikšanās, kuras centrālais temats ir Vai viegli būt pusaudža vecākiem?. Foto: Jānis Saliņš

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vecāku un speciālistu tikšanās, kuras centrālais temats ir ""Vai viegli būt pusaudža vecākiem?". Foto: Jānis Saliņš

 

Vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv" regulāri rīko Vecāku sapulces - tematiskas tikšanās, kas kopā pulcē ekspertus, dažādu organizāciju un institūciju pārstāvjus, kā arī vecākus. Vecāku sapulces mērķis ir apzināt jomas aktualitātes un problēmas, par kurām organizācijai ir jārunā, jāiestājas valstiskā līmenī, un par kurām organizācijai būtu jāveic vecākus un/vai sabiedrību izglītojošs darbs, piemēram, gatavojot rakstu sērijas portālā Mammamuntetiem.lv vai arī organizācijas izdotajos žurnālos.


11.oktobrī tikāmies ar speciālistiem un vecākiem sarunā "Vai viegli būt pusaudža vecākiem?", lai noskaidrotu, kādi jautājumi visvairāk satrauc un interesē pusaudžu vecākus. 

Lūk, daži no tematiem, par kuriem vienojāmies, ka arī turpmāk ir nepieciešams runāt un izglītot sabiedrību:

1. Kā nepazaudēt kontaktu un kā sarunāties ar pusaudzi.
2. Kuram jāizglīto jaunieši par seksuālo un reproduktīvo veselību.
3. Par ko būtu jārunā skolas vecāku sapulcēs.
4. Kā veicināt saturīgu komunikāciju: skolotājs-skolēns un skolotājs-vecāks.
5. Kāds atbalsts pusaudzim ir nepieciešams.
6. Sociālais pedagogs - soģis vai aizstāvis.
7. Daļa vecāku, nezinādami, kā ar savu pusaudzi runāt par sensitīviem jautājumiem, piemēram, par seksualitāti, lūdz, lai to dara ģimenes ārsts. Vecākiem ir jāmācās sarunāties ar savu bērnu par visiem jautājumiem!

Reklāma
Reklāma


Ja arī Tev par kādu no šiem tematiem ir kas sakāms, vai arī vēlies rosināt savu aktuālo jautājumu, raksti uz fonds@mammamuntetiem.lv


Materiāla "Kas aktuāls pusaudžu vecākiem?" tapšanu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par tā saturu atbild "Fonds Mammām un tētiem".