Kā mazināt fizisko un emocionālo vardarbību pret bērnu

Lielākā problēma - tie vecāki, kuri nevēlas izmantot bērnu fizisku sodīšanu, jūtas bezspēcīgi, jo nezina, kā rīkoties citādāk un kur meklēt palīdzību - secināts vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv rīkotajā Vecāku sapulcē ar tematu "Kāpēc man nesanāk audzināt bērnu bez pēriena?". 

Vecāku sapulces dalībniekus uzrunā vecāku organizācijas vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Foto: Jānis Saliņš

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vecāku sapulces dalībniekus uzrunā vecāku organizācijas vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Foto: Jānis Saliņš

Vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv" regulāri rīko Vecāku sapulces - tematiskas tikšanās, kas kopā pulcē ekspertus, dažādu organizāciju un institūciju pārstāvjus, kā arī vecākus. Vecāku sapulces mērķis ir apzināt jomas aktualitātes un problēmas, par kurām organizācijai ir jārunā, jāiestājas valstiskā līmenī, un par kurām organizācijai būtu jāveic vecākus un/vai sabiedrību izglītojošs darbs, piemēram, gatavojot rakstu sērijas portālā Mammamuntetiem.lv vai arī organizācijas izdotajos žurnālos.

9.oktobrī tikāmies ar speciālistiem un vecākiem sarunā "Kāpēc man nesanāk audzināt bērnu bez pēriena?", lai spriestu, kā mazināt fizisko un emocionālo vardarbību pret bērnu un sniegtu praktiskus ieteikumus vecākiem.

Lūk, daži no tematiem, par kuriem vecāki un speciālisti uzsver nepieciešamību runāt arī turpmāk​:

1. Lielākā problēma - tie vecāki, kuri nevēlas izmantot bērnu fizisku sodīšanu, jūtas bezspēcīgi, jo nezina, kā rīkoties citādāk un kur meklēt palīdzību.

2. Pašu bērnības pieredzes ietekme uz savu bērnu audzināšanu.

3. Kā iesaistīties un nepalikt vienaldzīgiem, redzot vardarbības piemērus uz ielas. Rīcības varianti.

4. Kā bērnam iemācīt robežas?

Reklāma
Reklāma

5. Kā izglītot topošos vecākus, lai preventīvi novērstu emocionālās un fiziskās vardarbības gadījumus.

Ja arī Tev par kādu no šiem tematiem ir kas sakāms, vai arī vēlies rosināt savu aktuālo jautājumu, raksti uz fonds@mammamuntetiem.lv

Materiāla "Kā mazināt fizisko un emocionālo vardarbību pret bērnu" tapšanu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par tā saturu atbild "Fonds Mammām un tētiem".