Datorizēts bērna izziņas skrīnings un terapija "Rīgas veselības centrā"

Vairākās „Rīgas veselības centra” filiālēs ergoterapeita praksē tiek izmantotas mūsdienu tehnoloģijas, proti, datorprogramma „RehaCom”, kas ir viegli lietojama un piemērota arī mazajiem pacientiem no 6 gadu vecuma. 

Pēc datu iegūšanas konkrētā bērna rezultāts tiek salīdzināts ar populācijā vidējo rādītāju atbilstošajā vecuma grupā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pēc datu iegūšanas konkrētā bērna rezultāts tiek salīdzināts ar populācijā vidējo rādītāju atbilstošajā vecuma grupā.

„RehaCom” piedāvā gan novērtēt bērna kognitīvās spējas, gan diagnosticēt iespējamos kognitīvos traucējumus, gan arī veikt atbilstošu, konkrētajam bērnam pielāgotu terapiju izziņas funkciju veicināšanai. Jauna mācību gada iesākumā tas ir īpaši svarīgi.


„RehaCom” programmā mazā pacienta novērtējumam tiek izmantoti deviņi moduļi: modrība, dalītā uzmanība, selektīvā uzmanība, darba atmiņa, telpiskā skaitļu meklēšana, vārdu atmiņa, loģiskā domāšana, vizuālais lauks un vizuālā skenēšana. Pēc datu iegūšanas konkrētā bērna rezultāts tiek salīdzināts ar populācijā vidējo rādītāju atbilstošajā vecuma grupā. Novērtējuma procesa gaitā programma veic nepārtrauktu analīzi, beigās piedāvājot konkrētus terapijas moduļus traucēto kognitīvo funkciju uzlabošanai.


Programma „RehaCom” ir pieejama latviešu un krievu valodā, un tās terapijas moduļu klāsts (skaitā vairāk par 20) sniedz iespēju uzlabot gan vienkāršas kognitīvas funkcijas, gan sarežģītas, kombinētas funkcijas. Programmas stiprās puses: automātiska uzdevumu adaptēšana atbilstoši uzdevuma veicēja spējām, tūlītēja atgriezeniskā saite terapeitam un bērna vecākiem, kā arī nepārtraukta procesa analīze.


Datorizēto kognitīvo terapiju „RehaCom” izveidojusi Vācijas kompānija „Hasomed GmbH”, sadarbojoties ar daudziem zinātniekiem, ārstiem un funkcionālajiem terapeitiem. „RehaCom” programmai ir vairāk nekā 25 gadu pieredze tirgū, un tā regulāri tiek attīstīta, kā arī tās efektivitāte ir pierādīta pētījumos, kas liecina, ka salīdzinājumā ar tradicionālām pieejām datorizētai kognitīvajai terapijai ir potenciāls ieņemt svarīgu lomu kognitīvo funkciju uzlabošanā, piedāvājot ātrāku rezultātu analīzi un mērķu sasniegšanu.

Reklāma
Reklāma


Skatiet arī: www.rehacom.com


Lai uzzinātu par pieraksta iespējām un pieteiktu vizīti, lūdzu, sazinieties ar „Rīgas veselības centra” filiāļu rehabilitācijas nodaļu koordinatoriem (koordinātas lapas www.rigasveseliba.lv sadaļā „Kontakti”. Informācijai arī tālruņi: 20028801, 8801; e-pasts: pieraksts@rigasveseliba.lv.