Sešgadniekiem mācību gaitas skolā tomēr nebūs jāuzsāk

Saeimas Izglītības komisija pēkšņi mainījusi domas - priekšlikums par skolas gaitu uzsākšanu no sešiem gadiem nu ir atcelts.  

Pagaidām izglītības sistēmā viss paliek pa vecam.

FOTO: Shutterstock.com

Pagaidām izglītības sistēmā viss paliek pa vecam.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vairākums konceptuāli ir noraidījis ieceri par skolas gaitu sākšanu no sešu gadu vecuma. Grozījumus par skolas gaitu sākšanu no sešu gadu vecuma bija rosinājusi Izglītības un zinātnes ministrija.

 

Tā bija mūsu organizācijas lielā cerība - norma par sešgadniekiem skolā būtu izveidojusi piespiedu situāciju beidzot izveidot tādu vidi skolās, kas ir piemērota bērniem! 

 

Reklāma
Reklāma

"Tā vietā, lai skolas gaitu uzsākšanu no sešiem gadiem atliktu, kamēr tiek sakārtota infrastruktūra, to atcēla pilnībā. Tā bija mūsu organizācijas lielā cerība - norma par sešgadniekiem skolā būtu izveidojusi piespiedu situāciju beidzot izveidot tādu vidi skolās, kas ir piemērota bērniem! Jo lielā problēma ir tā, ka šī brīža skola nav piemērota arī 7 un 8 gadus veciem bērniem! Esmu satriekta par šādu Izglītības komisijas rīcību, jo, protams, vieglāk ir neko nedarīt, salikt rokas klēpī un uzelpot, ka viss nu drīkst palikt pa vecam. Nožēlojami," savu nostāju pauž Latvijas vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Viņa uzsver, ka šī brīža skolu vide bērniem absolūti nav piemērota, izņemot atsevišķas skolas, kas pēc pašu iniciatīvas patiesi strādā bērnu interesēs.