Ķuzis: Svarīgi, ka iespējamie bērnu ievilinātāji mašīnās ir pamanīti jau šobrīd

Ir svarīgi, ka iespējamie bērnu ievilinātāji mašīnās ir pamanīti jau pašā sākumā, kad vismaz vēl šobrīd nav ziņu par jauniem noziegumiem pret bērniem, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” teica Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

 

Kadrs no video

FOTO: Shutterstock.com

Kadrs no video

LTV “Panorāma” trešdien, 24. janvārī, ziņoja par vairākiem gadījumiem, kad nezināmi vīrieši Rīgā savā mašīnā centušies ievilināt bērnus.

Lasi arī: Rīgā un apkārtnē svešinieki mēģina ievilināt bērnus savā auto

Ķuzis “Rīta Panorāmai” apliecināja, ka ir saņemti iesniegumi par šādiem gadījumiem un ir uzsākta pārbaude. Valsts policijas priekšnieks uzsvēra, ka ir svarīgi, ka par notikušo likumsargi informēti jau tagad. “Svarīgi saprast un identificēt sākumu,” viņš sacīja..

Reklāma
Reklāma

Raksturojot seksuālo noziegumu pret bērniem būtību, viņš uzsvēra, ka arvien biežāk šo noziegumu sākums ir meklējams virtuālajā vidē. Par upuriem kļūst bērni, kas iepazīstas tīmeklī ar nepazīstamiem pieaugušajiem, kas slēpjas zem segvārdiem.

Ķuzis akcentēja, ka pedofili ir bijuši un būs sabiedrībā. Taču viņi ir bailīgi un vairās no sabiedrības. Viņš vēlreiz aicināja izstāstīt bērniem, kā viņiem ir jādodas uz skolu, kā un vai vispār runāt ar nepazīstamiem cilvēkiem, lūgt palīdzību policistiem, ja tas ir nepieciešams, un norādīt, ka mašīnās pie svešiem cilvēkiem nedrīkst kāpt. 

Visu rakstu lasīt un sižetu var noskatīties sabiedrisko mediju portālā LSM.lv