Grāmatas "Gribu būt tētis" atklāšanas svētku tiešraide

2017.gada 8.septembrī plkst. 11.00 Latvijas Pašvaldību savienībā, Mazā Pils ielā 1, notiks grāmatas "Gribu būt tētis" atvēršanas svētki. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Grāmata “Gribu būt tētis” tiek izdota Roche Akadēmijas sociālās atbildības projekta „Izglābsim 100 bērnus” ietvaros. Ar šo projektu ir iecerēts izglītot Latvijas novadu iedzīvotājus par mātes un tēva veselību ceļā uz bērna piedzimšanu. Projekta galvenais mērķis ir uzlabot Latvijas demogrāfisko situāciju, panākot zīdaiņu mirstības samazināšanos, kas Latvijā ir viena no augstākajām Eiropas Savienībā. 

Lai Latvijā dzimtu vairāk un veseli bērni, ir svarīgi, lai topošā māmiņa un tētis rūpētos par savu veselību pirms mazuļa plānošanas un grūtniecības laikā, kā arī pēc dzemdībām, sniedzot nepieciešamo atbalstu gan bērniņam, gan viens otram.


Kaut arī dzimstība mūsu valstī pēdējos gados nedaudz pieaug, dzimstības koeficients uz vienu sievieti veido 1,74 % un joprojām ir nepietiekošs. 2016.gada statistikas dati liecina, ka pagājušajā gadā miruši 28580 iedzīvotāju, bet piedzimuši 22096 mazuļu. 

 

2013.gadā Roche Akadēmijas sociālās atbildības projekta „Izglābsim 100 bērnus” ietvaros, sadarbībā ar Latvijas vadošajiem dzemdību speciālistiem, tika izdota grāmata “Gribu būt māmiņa”, kurā tika sniegti padomi sievietēm veselīgas grūtniecības nodrošināšanai. Grāmata “Gribu būt tētis” ir šīs iniciatīvas turpinājums un aicinājums arī tētiem uzņemties atbildību par savu veselību, no kā ir atkarīga grūtniecības iestāšanās un veselīga mazuļa attīstība. 

SKATIES ATKLĀŠANAS SVĒTKU VIDEO TIEŠRAIDI!

Reklāma
Reklāma

 

Grāmatā ir apkopota noderīga informācija, kas palīdzēs topošajiem tētiem aktīvāk iesaistīties grūtniecības, dzemdību un mazuļa aprūpes procesā, turklāt tajā ir ietvertas arī intervijas ar Latvijā pazīstamiem tētiem, ļaujot lasītājam caur konkrētiem dzīves stāstiem uzzināt, ko vīrietim nozīmē kļūt par tēvu. Savā tētu pieredzē dalījušies: Raimonds Bergmanis, Kaspars Simanovičs, Jānis Holšteins-Upmanis, Jānis Sprukts, Kaspars Zlidnis, Haralds Plaudis, Jānis Zaržeckis, Gatis Kokins.

 

Grāmata “Gribu būt tētis” ir tapusi sadarbībā ar Latvijas vecāku organizāciju “ Mammamuntetiem.lv” un tajā savus padomus snieguši vairāki speciālisti - ginekoloģe Daiga Baranovska, andrologi Juris Ērenpreiss un Jurijs Fiļins, psiholoģe un ģimenes psihoterapeite Vita Kalniņa, zīdīšanas konsultante Sandra Lase, vecmāte Dina Ceple, dūla Ilze Kuduliņa un fizioterapeite Jekaterina Bovtramoviča.


Sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību grāmatu bez maksas plānots izplatīt visa Latvijā, īpaši vīriešiem Latvijas reģionos.