Jūrmala ģimenei ar bērniem piešķir mājokli ar antisanitārām koplietošanas telpām

Sagaidījuši savu kārtu uz pašvaldības piešķirtu mājokli, kāda ģimene Jūrmalā piedzīvojusi smagu vilšanos. Aigaram un Natālijai Apiņiem ar pirmo skatu uz Kauguru mājas koplietošanas telpām pieticis, lai saprastu, ka ar saviem diviem bērniem viņi šeit nedzīvos, - antisanitāri apstākļi, dzīvnieku izkārnījumi gaiteņos un nevienas dušas, kur nomazgāties, ziņo www.lsm.lv

Ekrānuzņēmums no video. Skaties video, lai redzētu, kā izskatījās pārējais mājoklis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ekrānuzņēmums no video. Skaties video, lai redzētu, kā izskatījās pārējais mājoklis.

 

“Lūk, viņus [mājas iedzīvotājus] viss apmierina,” nosaka Aigars Apinis. Viņš pārliecināts, ka šajā mājā apstākļi nav piemēroti ne tikai bērniem, “pat pieaugušie tur nevar dzīvot”.

Aigaram un sievai ir divus un deviņus gadus veci bērni. Saņemot ziņu, ka sagaidīta rinda uz pašvaldības mitekli, nopriecājušies, ka varēs vairs nedzīvot sievas brālēna dzīvoklī un iekārtoties paši.

Bet Kauguru mājā aiz slēgtām durvīm katrai ģimenei ir tikai istaba. Pārējās telpas ir kopīgā lietošanā. Smaka, netīrība, nevienas dušas un, ienākot tualetē, jūtīgākus cilvēkus pārņem nelabums. Daudz labāk nav arī telpā, kas skaitās virtuve. Pat neapskatoties, kāda izskatās iedalītā istaba, Aigara ģimene atteiksies šeit dzīvot.

Jūrmalas domes Dzīvokļu nodaļas vadītāja Guna Voitkāne, jautāta par pašvaldības skatījumu uz šādiem apstākļiem, vien pauž nožēlu, “ka persona neapskatījās to dzīvojamo telpu, kuru pašvaldība šai ģimenei piedāvāja izīrēšanai”.

“Šī dzīvojamā telpa ir atbilstoši likumam dzīvošanai derīga. Dzīvojamā telpa ir [aizvadītā] gada nogalē izremontēta – ir ielikts jauns lamināts, ir nokrāsotas sienas, ir savestas kārtībā elektroinstalācijas, ir ielikts jauns logs, tā kā es joprojām aicinu ģimeni apskatīties šo dzīvojamo telpu,” saka Voitkāne. Par to, kādā stāvoklī ir koplietošanas telpas, atbildīgi paši īrnieki, uzskata pašvaldībā. Līgums paredz, ka pašiem arī jāveic vajadzīgie uzlabojumi, bet pašvaldība atbild par ēkas kapitālajiem remontiem.


Tikmēr Aigars gaidīs, kādu alternatīvu pašvaldība piedāvās. Likumā teikts, ka jāpiedāvā vismaz trīs dažādas dzīvesvietas. Bet, ja ģimene atteiksies arī no pārējiem diviem piedāvājumiem, vietu rindā viņi var zaudēt.  

Reklāma
Reklāma

Skaties sižetu par piedāvāto mājokli Jūrmalā

 

Skaties deputātu komentāru, vai antisanitāri apstākļi pašvaldību mājokļos nepieļaujami

Avots: www.lsm.lv